Tweede trainingsavond een succes

SLIEDRECHT – Ondanks het feit dat veel mensen er rond Hemelvaart er op uittrekken, waren er vier van de zes jeugdspelers present op de tweede training; te weten Berachiyah de Bruin, Jabber Al-Yassin, Joas Berkhouwer en Daniël van Leeuwen.

Ook dit keer werd, net als bij de aftrap van de trainingssessies op vrijdag 24 mei, de training verzorgd door William Gijsen.

William neemt rustig de stof door

Het onderwerp van de training was Uitschakelen Verdediging met Stukwinst. Als intro kwam William met een opzet van het Morra Gambiet, een opening waar wit een pion geeft voor de ontwikkeling van stukken en zwart daar ook in ontwikkeling achterblijft. Aandachtig werden de zetten gevolgd door de jeugdspelers die de stelling elk op een eigen bord hadden opgezet en nagespeeld. De vraagstellingen waren best moeilijk en de jeugd moest de oplossingen iedere keer maar weer zien te  vinden, maar dat lukte.

Vlnr: Daniël, Joas, Jabber en Berachiyah

Nadat het Morra Gambiet was bekeken, toverde William nog een behoorlijk aantal stellingen op het demonstratiebord waarbij ook de moeilijkheidsgraad omhoog ging. Het waren eigenlijk allemaal stellingen waarin van het “overload” moest worden geprofiteerd. Overload betekent niets meer dan de tegenstander gedwongen kan worden zijn dekking op te geven.

 

Het was tevens de laatste sessie die verzorgd werd door William, die perfecte trainingen heeft verzorgd de afgelopen weken. Op 14 juni is er weer een trainingssessie, maar die zal dan worden verzorgd door Jorik Klein die ook de vierde en laatste trainingsavond op 28 juni zal verzorgen.

 

Dit bericht is geplaatst in Weekverslag jeugd. Bookmark de permalink.

Geef een reactie