Niels Mijnster speelt remise tegen groot- en FIDE-meester, Robert van Rekom verslaat FIDE-meester

UTRECHT – In het door veelvoudig kampioen van de Alblasserwaardtoernooi Jan Jaap Janse georganiseerde OKU 2019 heeft Niels Mijnster in de eerste ronde voor een sensatie gezorgd. Na een prachtige partij wist de kersverse clubkampioen van Sliedrecht grootmeester en top-seed Twan Burg op remise te houden. En daar kwam de grootmeester uiteindelijk nog goed mee weg.

Niels op weg naar remise tegen Burg (foto René Olthof)

Zo bewees Mijnster dat zijn winst onlangs op een verwarde Goese Fidé-meester geen toeval was. Met zijn onverschrokken aanvalsspel heeft hij nu dus ook een sympathieke grootmeester in moeilijkheden gebracht. Zie hier voor de boeiende partij.

Ook in de laatste ronde liet hij een FM zweten. Tegen Menno Okkes (2300) ging Mijnster vol in de aanval. Na een spectaculaire partij, waarbij beide spelers winstkansen kregen eindigde de partij uiteindelijk in tijdnood in remise. Zo eindigde Mijnster op een fraaie 20e plaats en zal hij gezien zijn TPR van 2258 flink stijgen op de KNSB-rating.

Ook Robert van Rekom deed van zich spreken door in de vijfde ronde FM Tom de Jongh (2143) te verslaan. Met een TPR van 2155 doet de kok van volgende week in Fourmies ook flinke stappen richting 2100.

Tijdens het Open Kampioenschap van Utrecht deden nog meer Sliedrechtse spelers mee. Zo deden Arjan van der Leij en Jorik Klein speelritme op om volgende week in Fourmies (Fr.) te gaan knallen.

De Mensings waren voltallig aanwezig. Zo speelde  Andrew verdienstelijk in Groep A en speelden Adrian en Luana in Groep B.

Klik hier voor alle rangen en standen, maar ook partijen.

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink.

Geef een reactie