Dana Verheij Nederlands kampioen Meisjes D

Kersvers Nederlands kampioene Dana

RIJSWIJK – Na drie zware speeldagen en een allesbeslissende barrage is Dana Verheij Nederlands kampioen geworden in de meisjescategorie D. Daarmee bevestigde Dana haar grote talent. Zo herstelde Dana zich van een minder NK bij het NK-C.

De 12-jarige Dana kwam in het Hemelvaartweekend als een speer uit de startblokken. In aanvallende stijl wist zij de eerste twee speeldagen met een score van 6 winstpartijen op rij af te sluiten.

De slotdag ging wat moeizamer en scoorde het grote talent 1,5 uit 3. Dat betekende dat ze uiteindelijk gedeeld eerste werd met favoriete Manasvita Basa en met Amelia Jonkman. Vervolgens moest een barrage in 2 partijen uitmaken wie zich Nederlands kampioen mag noemen. Uiteindelijk wist Dana op overtuigende wijze deze driekamp te winnen.

Prachtig resultaat van de enthousiaste schaakster, die nog veel meer in haar mars lijkt te hebben. Door haar kampioenschap mag Dana van 1 tot en met 12 augustus aanstaande deelnemen aan het Europees kampioenschap in Bratislava (Slowakije). We gaan dus zeker nog meer van haar horen.

Klik hier voor de eindstand van het NK.

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord