Schaakjeugd behaalt maar liefst 9 diploma’s

De trotse geslaagden

SLIEDRECHT – Na een leerzaam seizoen hebben maar liefst 9 jeugdspelers met succes examen gedaan voor het diploma van Stap 1 van de schaakmethode van de KNSB. Examinator Jerry van Rekom kon alle examenkandidaten na een uur lang 22 opgaven oplossen geruststellen; iedereen was geslaagd. Het succes werd nog groter toen bleek dat 2 jeugdschakers cum laude waren geslaagd.

Vincent Langstraat en Joas Berkouwer kunnen al heel goed schaken en dat bewezen beiden door alle opgaven foutloos op te lossen.

Joas slaagde cum laude

Vincent Langstraat slaagde ook met een 10

Theo Theunisse en Justin Sloots zaten dichtbij de 10, maar maakten net een klein foutje, maar met een 9,5 mogen beiden trots zijn.

Seth van Houwelingen deed het uitstekend

Nieuwkomer Bram Theunisse liet met zijn 9 zien een groot talent te zijn, terwijl Seth van Houwelingen zijn extra trainingen beloond zag worden met ook een 9.

Sven Langstraat gaat zijn oudere broer achterna en als hij iets langer had nagedacht had er ook een 10 ingezeten, maar een 8 is heel goed voor de talentvolle jeugdspeler.

Jabber Al-Yassin schaakt nog maar net, maar is met een 7,5 al geslaagd voor Stap 1. Een prima resultaat voor dit aanstormende talent.

Christie heeft veel talent

Dat meisjes van Schaakvereniging Sliedrecht heel goed kunnen schaken werd eerder deze week al bewezen door Dana Verheij door Nederlands kampioen te worden, nu bewees Christie de Rover dat zij ook veel talent heeft. Met een 7,5 deed ze het uitstekend.

Met vertrouwen kunnen de geslaagden Stap 2 tegemoet zien. Al met al een bewijs dat er veel talent aanwezig is bij Schaakvereniging Sliedrecht.

Dit bericht is geplaatst in Weekverslag jeugd. Bookmark de permalink.

Geef een reactie