5e ronde OKD: Tjerry Hut stunt tegen routinier

Tjerry speelde sterk tegen Johan

SLIEDRECHT – In de 5e ronde van het Open Kampioenschap van de Drechtstreek heeft Tjerry Hut een mooie overwinning behaald op routinier en KNSB speler Johan van de Griend. Tjerry wist met sterk spel Van de Griend steeds verder in de verdediging te houden en sloeg in het eindspel genadeloos toe. Een mooie opsteker voor Hut, die het afgelopen seizoen heeft laten zien steeds beter te kunnen spelen.

Niet alleen Tjerry Hut, maar ook Jurgen de Haan wist een sterkere speler beentje te lichten. Corné Boogaard moest alle zeilen bijzetten en verspeelde veel tijd in het bedenken van een oplossing voor de probleemstelling de De Haan had neergezet.

Aan de top wordt het dringen voor de podiumplaatsen. Vier spelers gaan aan kop met 4 punten, maar zij voelen de hete adem in de nek van 8 spelers met 3,5 punten, dus zal de 6e ronde zeer belangrijk worden.

De Wim Pool wist zich in de top 4 te spelen na winst op Hans Klein die op het eind vooral de klok als tegenstander had.

Robert scoorde weer een punt

In de middenmoot wisten de meeste sterkere spelers te winnen van hun tegenstanders. Louis Rutgers kon geen vuist maken tegen Robert van Rekom en Wout Boer wist geroutineerd te winnen van Bert Dobber.

Ferhat Erdogan hield het lang vol tegen Joost Stoker, maar moest in het eindspel zijn meerdere erkennen in de oud-kampioen. Luana Mensing had een wat mindere dag en moest al snel haar koning omleggen tegen Michiel de Ruiter.

Nederlands meisjes kampioene Dana Verheij liet zien dat ze ook tegen ervaren spelers haar mannetje staat en won netjes van Teus Slotboom. Martin Prins en Sami al-Yassin speelden een lange op en neer gaande partij die uiterindelijk toch door Prins werd gewonnen.

Johan Gijsen kon weer lachen

Onder in de ranglijst wist Arco van Houwelingen te winnen van Theo Heukels en kon Johan Gijsen een punt bijschrijven na mooie winst op Leo Koppelaar.

Cees Moes is van de 0 af door Peter van Gaalen op remise te houden.

A.s. donderdag wordt de 6e ronde gespeeld.

 

Dit bericht is geplaatst in OKD19. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord