Gele Leger stunt in Frankrijk

FOURMIES – Het Gele Leger van Schaakvereniging Sliedrecht heeft afgelopen weekend weer voor stuntwerk gezorgd in Frankrijk. Tijdens de 43e editie van het Internationale schaaktoernooi te Fourmies waren het vooral de frontsoldaten Niels Mijnster, Arjan van der Leij en Teunis den Rooijen die de vijand deden sidderen en zelfs sneuvelen.

Stuntwerk van het Gele Leger

Niels liet GM Igor Naumkin zweten

Zo wist Niels Mijnster binnen één week voor de tweede keer een grootmeester een remise af te troggelen. Dit keer moest zwaargewicht Igor Naumkin er aan geloven en met remise kwam hij nog goed weg. Uiteindelijk eindigde Niels met 4,5 punten uit 7 partijen op een verdienstelijke achttiende plaats.

Arjan van der Leij liet zien dat knokken zijn grootste wapen is, en daar kan Internationaal Meester Kamran Shirazi over meepraten, want hij werd na een spannende partij uiteindelijk door de klok gejaagd en kon zo zijn vlag strijken. Van der Leij eindigde met 4 punten op een 22e plaats.

Teunis speelde een sterk toernooi

Teunis den Rooijen speelde het toernooi van zijn leven en liet zelfs een Fide-meester goed wegkomen met een remise. Met een TPR van boven de 2100 en met 4 punten eindigde Den Rooien op een 23e plaats.

William Gijsen speelde een wisselvallig toernooi en met 4 punten was hij niet helemaal tevreden. Met een 27e plaats eindigde de jonge soldaat best wel hoog en volgend jaar zal hij meer tegenstanders gaan verslaan.

Routinier Johan van de Griend speelde een prima toernooi. Met 3,5 punten eindigde hij eindelijk een keer boven El Presidente…

Jerry van Rekom speelde een slecht toernooi (het leven van een voorzitter is niet makkelijk) en met 3,5 punten kon hij niet tevreden zijn, en zeker niet over zijn veldslagen…

Eddy Korevaar kende een goede eerste twee speeldagen, maar op de derde dag sloeg de vermoeidheid definitief toe. Met 3 punten scoorde hij wel beter dan in zijn debuutjaar, maar er had iets meer ingezeten.

Kees Wessels speelde een iets minder toernooi. Hij beloofde volgend jaar meer te gaan drinken en minder te gaan slapen. Beloofd is beloofd…

Jorik Klein scoorde in de pubquiz beter dan achter het bord. Met 3 punten kon hij niet tevreden zijn.

Jurgen de Haan debuteerde in de A-groep en deed dat niet onverdienstelijk met 2 punten. Als corveeër was hij echter de terechte koning!

Tjerry was de beste in Groep B

In de B-groep leek het aanvankelijk een feestje te worden voor het Gele Leger, want na 2 ronden stonden Koos van den Berg, André van Dieën en Tjerry Hut er uitstekend voor. Dat hielden ze echter niet het gehele toernooi vol.

Elo-favoriet Marcel Klein eindigde ook op 4 punten. De aspirant vijftiger speelde wisselvallig en was tijdens het gebruikelijke drankuurtje duidelijk beter in vorm.

Nestor Leo speelde sterk

Grote verrassing was nestor Leo Koppelaar, die een uitstekend toernooi speelde. Met 3,5 punten eindigde hij nog nooit zo hoog.

Koos van den Berg eindigde ook op 3,5 punten, maar daar had duidelijk meer ingezeten.

Johan Gijsen speelde een sterk toernooi. Met 3,5 punten scoorde hij vooral op de TPR-ladder zeer hoog.

André van Dieën was bang dat hij opnieuw zijn prijzengeld thuis zou moeten afgeven en zorgde er nu gewoon voor dat hij geen prijs had. Met 3 punten zou dat ook niet verdiend zijn.

De legerleiding, bestaande uit Martijn Stoker en Robert van Rekom en tolk Ronald Breedveld, hadden op meer prijzengeld gehoopt, maar het stuntwerk van de frontmannen maakte veel goed. Op naar volgend jaar. Frankrijk is alvast gewaarschuwd…

Klik hier voor alle rangen en standen.

Dit bericht is geplaatst in Fourmies 2019. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord