Willem Theunisse Voorjaarskampioen!

Willem Theunisse Jeugdkampioen!

SLIEDRECHT – Het was spannend dit seizoen.  Een aantal jeugdspelers in groep 1 is aan elkaar gewaagd en zo werden er ook in de laatste ronden mooie en soms bloedstollende partijen gespeeld.  Maar aan het eind van het seizoen kan er maar 1 kampioen zijn en dat is Willem Theunisse geworden. Met 13 punten bleef hij Vincent Langstraat en Barend van Dieren net voor. De top 5 wordt gecompleteerd door Jaco Kruidenier en Karel Peursem. Met deze 5 zijn ook de 5 toppers van de jeugd van Sliedrecht dit jaar genoemd.  Jaco gaat steeds beter schaken en kruipt (ook dankzij de lessen van Anne Haast) steeds dichter bij de top.  Karel speelde iets te weinig wedstrijden, maar zal ook volgend seizoen op revanche uitgaan.  De top 3 ontliep elkaar niet zoveel, maar Willem scoorde op mooie wijze de meeste punten en mag zich jeugdkampioen van Sliedrecht noemen!

Als deze heren kunnen denken dat zij ook met elkaar de komende competities kunnen blijven winnen, dan moeten we ze toch teleurstellen, want de concurrentie komt er aan.  Vanuit groep 1 zelf bijvoorbeeld:  Jaimy Bakker had een uitstekende eindsprint en ook Ricardo Veen vlakken we zeker niet uit.  Maar als we in Groep 2 en Groep 3 kijken dan zien we nog veel meer talent wat de komende jaren in de top gaat meedoen.

Sven Langstraat wint groep 2

Neem bijvoorbeeld de winnaar van groep 2: Sven Langstraat.  Hij gaat zijn broer hard achterna.  Als je uit 20 partijen 18 punten scoort, dan ga je volgend seizoen in groep 1 ook goed scoren.  Heel goed gedaan dus!  Maar ook de achtervolgers speelden een uitstekend seizoen. Joas Berkouwer speelt aanvallend, is voor niemand bang en groeit hard, maar ook Jabber Al Yassin laat wekelijks zien dat hij beter gaat spelen.  Zij eindigden in de top 3. Kort gevolgd door Daniel van Leeuwen en Julian van DIeen.  Het lijkt nu al duidelijk dat volgend jaar ook weer een spannend seizoen wordt in Groep 2.  Zeker als ook Jelle Peursem en Seth van Houwelingen nog beter worden, en dat zien we al wekelijks gebeuren.

In Groep 3 zitten nog een paar van die talenten.  Theo Theunisse schaakt nog maar een jaar, maat ziet al zoveel op het bord, die gaat hard groeien.  Met overmacht kampioen van Groep 3. 12,5 uit 13 is fenomenaal, maar ook de achtervolgers doen het uitstekend.  Arie Sterrenburg en Justin Sloots scoorden er goed op los.  Dat er veel talent zit in Groep 3 bewijzen ook Mayerli Nohar en Bram Theunisse.  Niet alleen pakken ze de lessen goed op, ook weten ze regelmatig partijen te winnen.

Wederom een mooi seizoen, waarbij de jeugdafdeling groter is dan ooit en waarbij mooie prestaties worden neergezet.  Schaakvereniging Sliedrecht is trots op deze groep en de mooie prestaties.

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie, Jeugd, Weekverslag jeugd. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord