Glorney 2019: Dana wint met team Stokes Cup, William en Jorik tweede in Glorney

Het Nederlandse Schaakteam

IERLAND – Voor de tweede keer op rij organiseert Stichting Pathena een uitzending naar de Glorney Cup.  De stichting mag het Nederlands team afvaardigen, en vanuit Sliedrecht zijn 3 schakers geselecteerd.  William Gijsen en Jorik Klein spelen mee in de Glorney Cup en Dana Verheij speelt mee in de Stokes Cup.

In een mooie speellocatie in Dundalk (op de grens van Ierland en Noord Ierland) speelt het team zijn wedstrijden.  Alles te volgen via http://www.pathena.nl en live partijen via:

Live: http://www.glorneycupchess.org/live_gilbert.htm

Live: http://www.glorneycupchess.org/live_glorney.htm

Live: http://www.glorneycupchess.org/live_robinson.htm

LIve: http://www.glorneycupchess.org/live_stokes.htm

William in het oranje

De eerste ronde wordt gespeeld tegen Wales.  In deze ronde doen Jorik en William in de Glorney Cup goede zaken door Wales met 5-0 te verslaan.  William en Jorik wonnen dus allebei.  Dana speelde remise bij de Stokes Cup, daar werd met 4,5-1,5 gewonnen.

Dana maakt een mooi debuut bij Glorney

In de tweede ronde stond Ierland op het programma, het thuisteam was sterk opgekomen, maar zowel Dana, Jorik als William

Jorik pakt op de eerste dag 2 punten

wisten te winnen.  Zo boekt opnieuw het Glorney team een grote overwinning en maken ze ook een goede dag door.

Op de tweede dag was Engeland de volgende tegenstander voor het Nederlandse team.  Vorig jaar was dit de zwakke broeder, maar dit jaar pakken ze goed uit en is er een sterke selectie.  Dana boekte haar eerste (Pathena) verlies.  Ook William wist het niet te redden, maar Jorik haalde remise (en daarmee ook de winst tegen Engeland binnen)

Na 3 ronden staan zowel het Glorney team (met Jorik en William) en het Stokes team (met Dana) aan de leiding

Ronde 4 speelt het Nederlandse team tegen Schotland.  Jorik en Dana hadden een off day en verloren, terwijl William een mooie partij won.  Nog steeds staan de teams van de Sliedrechters bovenaan.  Maar woensdag wacht Frankrijk

Tegen Frankrijk wist de U12 de titel binnen te halen. Mede dankzij Dana werd Frankrijk verslagen en kon de beker mee naar huis.  Het Glorney team greep net als vorig jaar net mis.  William knokte nog tot het laatst door (zelfs de prijsuitreiking moest verschoven worden) maar het mocht niet baten.  Wel een mooie tweede plaats met heel wat trainingsadviezen van Hugo ten Hertog.

Op: http://home.pathena.nl/?p=2636 staat een uitgebreid verslag

Weer een fantastisch toernooi met een mooie Sliedrechtse inbreng

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink.

Geef een reactie