Jeugd trapt nieuwe seizoen af met openingstoernooitje

Clubkampioen Willem Theunisse gaat proberen zijn titel te behouden

SLIEDRECHT – Afgelopen donderdag is de Sliedrechtse schaakjeugd weer begonnen aan een nieuw seizoen. Naast alle vertrouwde strijders konden er ook weer wat nieuwe gezichten worden verwelkomd. Een groep van 30 kinderen streed om een mooie hoofdprijs, namelijk een Oekraïens schaakbord. Helaas kon er aan het einde van de avond geen winnaar worden aangewezen; 5 spelers (Vincent, Theo, Sven, Ricardo en Barend) haalden de maximale score van 5 uit 5. Zodoende zal komende donderdag de grote finale worden gespeeld, tussen 20:00 en 21:00.

De jeugd startte afgelopen donderdag elke partij met een verplichte opening. Op deze manier werd kennis gemaakt me de verschillende manieren om een partij te beginnen. De openingen waren:

Ronde 1 – Spaans, Cozio-variant

Ronde 2 – Russisch

Ronde 3 – Slavisch

Ronde 4 – Engels, Keres-variant

Ronde 5 – Siciliaanse Draak

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink.

Geef een reactie