Gouden KNSB speld voor Kees Wessels

Kees ontvangt de speld van voorzitter Jerry

SLIEDRECHT – Tijdens de 84e Algemene Ledenvergadering van Schaakvereniging Sliedrecht heeft Kees Wessels (65) de gouden KNSB-speld ontvangen. Voorzitter Jerry van Rekom overhandigde maar al te graag het juweel aan de altijd zeer fanatieke schaker.

Normaliter wordt de gouden speld bij 50 jaar bondslidmaatschap uitgereikt, maar na uitgebreide controle van de archieven bleek dat Wessels al 53 jaar als schaker stond geregistreerd.

Wessels startte in 1966 bij de Rotterdamse vereniging Europoort, waarna hij via IJsselmonde en Parsifal in 1996 bij Schaakvereniging Sliedrecht belandde. En in het seizoen werd Wessels 1999 – 2000 clubkampioen! Momenteel is hij vaste rots van het tweede team dat in de landelijke competitie speelt.

Naast het schaken, waarbij hij altijd in de top 10 weet te eindigen, en dus één van de sterkere spelers van Schaakvereniging Sliedrecht is, was Wessels ook bestuurlijk actief. Van 2005 tot en met 2011 was hij secretaris van de vereniging. Tevens is hij de vaste ‘rekenmeester’ door wekelijks alle gespeelde partijen te verwerken voor de ELO-rating.

Al met al heeft Kees Wessels de gouden KNSB-speld dik verdiend.

Tijdens de ALV werden ook andere jubilarissen in het zonnetje gezet. Mark van Hulst, Pieter Pons, Hans Klein (25 jaar) en Jerry van Rekom (45 jaar) ontvingen cadeaubonnen vanwege hun trouwe dienst.

Penningmeester Henk Prins stopte na 37 jaar met zijn bestuursfunctie en werd hiervoor door voorzitter Van Rekom ook met een cadeaubon beloond. Prins is al enkele jaren geleden door het bestuur tot Lid van Verdienste benoemd.

Clubkampioen Niels Mijnster

Ook werden de kampioenen van vorig seizoen gehuldigd; club- en snelschaakkampioen Niels Mijnster, Groep-2-winnaar Peter Vis, Groep-3 winnaar Dana Verheij en elostijger Arco van Houwelingen.

De ledenvergadering werd traditioneel afgesloten met een aantal ronden snelschaak, waarbij kampioen Niels Mijnster opnieuw de sterkste bleek te zijn.

Dit bericht is geplaatst in Senioren. Bookmark de permalink.

2 reacties op Gouden KNSB speld voor Kees Wessels

  1. Kees Wessels schreef:

    Een kleine erectificatie op dit bericht: het is Kees Wessels (66) en ik startte bij Europoort en niet bij Charlois.

  2. Kees Wessels schreef:

    Nog een reactie: ik werd in het seizoen 1999-2000 clubkampioen en niet in het seizoen 1996-1997

Geef een antwoord