Sven en Vincent Langstraat scherp uit de startblokken

Sven start uitstekend met het snelschaken

SLIEDRECHT –  Het seizoen is nu echt begonnen.  Vorige week bij de start had Jeugdleider Joost nog een leuke instapavond geregeld, vanaf nu start het seizoen echt.  Volgende week start de reguliere competitie met de langere partijen, deze avond was het snelschaken wat op het programma stond. 4 ronden schaken en toen aan het eind van de avond alle partijen gespeeld waren, bleek dat Sven en Vincent Langstraat het meer dan uitstekend hadden gedaan.  Sven staat nog op een 100% score, hij won al zijn partijen, terwijl Vincent slechts een halfje achterbleef door 1 keer remise toe te staan.

Ook Vincent had een uitstekende start

Een mooie start dus voor deze jeugdspelers.  In totaal waren bijna 40 jeugdschakers naar “De Havik” gekomen, waaronder ook weer enkele nieuwe jeugdschakers.  En dat is mooi, want die zijn natuurlijk van harte welkom.  Nieuwe jeugdschakers krijgen eerst een aantal avonden goed les, en stromen dan ook in de reguliere competities.  En daar werd ook op deze avond hard gevochten voor de punten.

Want Sven en Vincent mogen dan wel de eerste slag gewonnen hebben, een aantal spelers zit er kort op. Neem bijvoorbeeld Barend van Dieren, met 3 punten doet hij nog goed mee. Slechts 1 keer verloor hij en dat was van mede-achtervolger Sharujan Ratnam.  Die kende ook een uitstekende start samen met Jelle Peursem (die o.a. won van zijn broer Karel) Willem Theunisse, Julian van Dieen en Daniel van Leeuwen.

Wedstrijdleider Cees Moes zorgde er weer voor alle indelingen en houdt ook dit jaar weer de rangen en standen bij.  Hij zag dat enkele nieuwere jeugdspelers ook al aardig aan het scoren zijn in deze snelschaakcompetitie.  Ook lijkt het er op dat enkele jeugdspelers weer even uit hun zomerslaap moeten ontwaken en weer aan schaken moeten gaan denken.  Zij gaan zeker de komende ronden de opgelopen achterstand weer proberen in te lopen.

Er gebeurde weer genoeg op de borden. 5 minuten is niet veel tijd en mooie combinaties werden afgewisseld met stukverlies of soms zelfs dameverlies.  En zonder dame op het bord is het in tijdnood een stuk lastiger spelen

Volgende week gaan we verder met de eerste ronden van de reguliere competitie.

Dit bericht is geplaatst in Jeugd, Weekverslag jeugd. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord