Schakers beginnen nieuwe competitie

Weer gezellig druk in de Havik

SLIEDRECHT- De interne competitie van Schaakvereniging Sliedrecht is weer van start gegaan. Op de eerste avond konden al meteen 18 partijen worden ingedeeld en, met nog veel spelers op vakantie, geeft dat een goed vooruitzicht voor dit seizoen.

Echte verrassingen waren nog niet direct te noteren al wisten beide jeugdspelers in de competitie al meteen te winnen van geroutineerde spelers.

Dana Verheij liet meteen zien dat haar 6e plaats op het EK tot 12 jaar terecht was door in

Dana startte de competitie goed

een vlot tempo te winnen van Henk van der Hoek. Ook Luana Mensing wond er geen doekjes om en schoof Bert Dobber van het bord.

Clubkampioen Niels Mijnster moest meteen vol aan de bak tegen Jorik Klein en kon met een sterk eindspel het punt binnenhalen. Peter van den Bergh en Kees Wessels speelden lang een gelijkopgaande partij, maar in tijdnood wist Van den Bergh de betere zetten te vinden en zag Wessels door zijn vlag gaan.

Tim Schakel probeerde tegen Arjan van der Leij een nieuwe opening uit, waarmee hij een risico nam, want Van der Leij kende de opening ook. Schakel  slaagde erin de openingsfase goed door te komen, maar toen nam Van der Leij het initiatief. Dit bouwde hij knap uit en op een gegeven moment stond hij huizenhoog gewonnen. Schakel zocht nog naar rommelkansen en warempel had dat nog succes ook. Niet op eigen kracht uiteraard, Van der Leij tastte op een gegeven moment mis. Achteraf thuis, na analyse met behulp van de computer, bleek dat er zelfs nog  voordeel inzat voor Schakel, maar die was uiteraard al erg opgelucht dat er naar een remise-eindspel kon worden afgewikkeld.

Arco van Houwelingen speelde tegen Marcel Klein een partij uit één stuk. Met een mooi offer wist Van Houwelingen de koningsstelling te breken en met mooi samenwerk van dame en toren wist hij Klein vakkundig mat te zetten.

Een geblesseerde Jurgen de Haan kreeg met Martijn Stoker gelukkig een meelevende tegenstander en al snel werd de vrede getekend. Peter Vis maakte tegen Henk Prins een fout in de opening en ook hier konden de stukken al snel in het doosje.

Roland verraste Johan

Michiel van den Berg vond dat hij minder stond tegen Ferhat Erdogan, maar met wat kunst en vliegwerk wist Van den Berg alsnog het punt binnen te halen. Leo Koppelaar kreeg tegen Cees Moes materieel voordeel en bouwde dit uit naar de winst, terwijl Roland Kop sterk aan de competitie begon door Johan Gijsen aan zijn zegekar te binden.

A.s. donderdag wordt de 2e ronde gespeeld.

 

 

Dit bericht is geplaatst in Weekverslag senioren. Bookmark de permalink.

Geef een reactie