Simon Kadijk scoort bij debuut

Simon debuteerde sterk

SLIEDRECHT – In de 2e ronde van de interne competitie van Schaakvereniging Sliedrecht heeft Simon Kadijk meteen toegeslagen. De oud-huisschaker wist zich tegen Ferhat Erdogan terug te knokken uit een mindere stelling en kwam zelfs een stuk voor te staan. Kadijk wist het daarna ontstane pionneneindspel netjes uit te spelen en scoorde zo direct zijn eerste punt.

In de 2e ronde waren opnieuw 18 tafels gevuld, een mooie start van de competitie. Ook nu waren er weer een aantal spannende partijen te zien.

6-voudig clubkampioen Peter van den Bergh ging onderuit tegen William Gijsen, die zo laat zien dit seizoen voor het kampioenschap te gaan. Gijsen wordt aan de top vergezeld door Teunis den Rooijen die verrassend won van 20 voudig kampioen Wim Hokken.

Ook Dana Verheij won haar tweede partij door Henk Prins binnen een half uur van het bord te spelen. Arco van Houwelingen completeert de top door winst op Sami Al-yassin.

Willem won van Hans

Willem Barendswaard startte de competitie goed door Hans Klein in een lange partij te verslaan, terwijl Wout Boer met de nodige moeite won van Joost Stoker.

Martin de Beer scoorde een keurig halfje tegen de op papier veel sterkere Johan van der Griend en Roland Kop pakte een halfje van routinier Leo Koppelaar in een volledig vastgelopen stelling.

Michiel van den Berg ruilde in de verkeerde volgorde af en zag Mark van Hulst zijn stelling binnendringen en het punt meepakken.

Nieuwkomer Wim Korevaar speelde een veelbelovende partij tegen Cees Moes, maar miste nog wat routine om meteen tot scoren te komen.

A.s donderdag wordt de 3e ronde gespeeld en start het 3e RSB team de externe competitie met een thuiswedstrijd tegen Fianchetto/Schiedam. A.s zaterdag spelen de twee KNSB teams de 1e landelijke ronde tegen Landau en Zuid-Limburg.

Dit bericht is geplaatst in Weekverslag senioren. Bookmark de permalink.

Geef een reactie