Vijfde team: Droomstart blijft uit

Teamleider Koppelaar keek al snel bedenkelijk

SLIEDRECHT – Het vijfde team van Schaakvereniging Sliedrecht (in de RSB Sliedrecht 3) heeft de (te?) hoge verwachtingen in de eerste wedstrijd van het seizoen niet waar kunnen maken. Teamleider Leo Koppelaar zag zijn achttal met maar liefst 2-6 verliezen van Fianchetto/HZP 4. De voorheen zo’n succesvolle teamleider sprak over “een Van der Poeletje!”. Koppelaar doet ook zelf verslag van de wedstrijd.

Het team was goed gemotiveerd en aan honger naar een overwinning ontbrak het niet. Helaas misschien net iets te weinig gegeten (voorbereid).

Het was Arco van Houwelingen die als eerste bij me kwam met een remise aanbod. Na enige twijfel met in het achterhoofd de sterkte van zijn tegenstander (1714) en een gelijke stand, het aanbod  en het eerste gewin (0.5-0.5) aangenomen.

Het herstel van Martin Prins verloopt prima. (Hij was er weer. Super.) Met wat meer wedstrijdritme kan een overwinning niet lang meer uitblijven (0.5-1.5).

Marcel Klein had zijn dag niet, had ook als invaller om zwart gevraagd. Net terug van een mooie vakantie kreeg ook hij klop van zijn toch wel sterkere tegenstander (1521).

Michiel gaf de winst helaas weg

De ontstane achterstand (0.5- 2.5) kon door Michiel van den Berg, die lange tijd op winst stond weer wat draaglijker worden. Ik stond er bij en ik keek er naar. Oh oh oh Michiel zo goed gespeeld jammer (0.5- 3.5). De strijd was nog niet gestreden en het kon nog alle kanten op.

Op het 1e bord bij Henk van den Hoek volgde de ene demarrage na de andere. Op de streep was zijn tegenstander net iets sterker. Het verlies was een feit (0.5- 4.5).

Helaas ook Jaap Euser ging mee in het debacle en werd ondanks een val van zijn tegenstander op de meet geklopt (0.5- 5.5).

Uiteindelijk waren het de jonkies die nog wat premies binnenhaalden.

Koos van den Berg speelde een prima partij en liet zich niet meer verrassen (1.5- 5.5).

Tim de Waard, die een pion voorstond nam uiteindelijk met remise genoegen.

Genoeg stof om na te denken, maar er had meer in gezeten !!!

Op naar de volgende wedstrijd: 17 oktober thuis tegen WSV 2.

Dit bericht is geplaatst in Sliedrecht 5. Bookmark de permalink.

Geef een reactie