Gelijk spannend in de jeugdcompetitie

Theo doet het goed als promovendus

SLIEDRECHT – Het seizoen is nog maar net van start gegaan of er wordt bij de jeugd gelijk weer geknokt om de punten.  In de hoofdgroep is het helemaal spannend, want het lijkt er wel op of iedereen van iedereen kan winnen. Voorlopig is het Willem Theunisse die nog ongeslagen aan de leiding staat, maar de achtervolgers willen hem zo snel mogelijk inhalen.

Waar kom je dit nog tegen.  Een volle zaal met jeugdschakers op de clubavond.  Ook op  deze regenachtige avond waren er weer veel.  Naast het krijgen van les, wordt er uiteraard ook geschaakt en degenen die al wat beter kunnen schaken doen dat in de hoofdgroep.

Barend van Dieren had zich een betere start van het seizoen kunnen voorstellen, maar hij herstelde zich uitstekend op deze donderdag door als enige zijn 2 partijen te winnen. Koploper Willem Theunisse moest vandaag verstek laten gaan.  De andere spelers die in actie kwamen, verspeelden wel punten tegen elkaar. Karel Peursem, Theo Theunisse, Ricardo Veen en Joas Berkouwer blijven voorlopig is de race door 1 keer te winnen en 1 keer te verliezen.  Voorlopig staat echter Willem bovenaan evenals de niet aanwezige Jaco Kruidenier.  Het gaat een spannend jaar worden.

Onder de hoofdgroep hebben we de promotieklasse.  Hier stroom je in als je een paar avonden les hebt gehad en lekker je partijtjes gaat schaken.

Jabber gaat als een speer

In de promotieklasse is nog 1 speler ongeslagen.  Jabber Al Yassin wist ook deze avond al zijn partijen te winnen en zo de koppositie te pakken.  Maar liefst 27 jeugdschakers in deze promotieklasse en het lijkt elke week beter te gaan.  Mooie wedstrijden wisselen zich af met het weggeven van belangrijke stukken en als het matzetten niet lukt, spreken we gewoon remise af.  Hier zitten al heel wat talenten in die dit jaar gaan vlammen.

Uiteraard is er volgende week weer een clubavond. Dan gaat het seizoen weer verder!

Dit bericht is geplaatst in Weekverslag jeugd. Bookmark de permalink.

Geef een reactie