Jabber Al-Yassin in topvorm bij schaakjeugd

Jabber is in topvorm

SLIEDRECHT – De pas 9-jarige Jabber Al-Yassin ontpopt zich dit seizoen als groot talent bij de jeugd van Schaakvereniging Sliedrecht. In de tweede groep van de Najaarscompetitie is hij namelijk ongenaakbaar, want in 6 ronden heeft hij evenveel winstpartijen geboekt. In de vijfde en zesde ronde kende hij geen pardon tegen respectievelijk Sharujan Ratnam en Bram Theunisse. Jabber staat zodoende met een 100%-score stevig bovenaan. Merijn de Witte en Mayerli Nohar staan op de tweede en derde plaats.

Jasper gaat steeds beter schaken

Opvallend waren in dezelfde tweede groep de twee remises van Lavan Kamalaruban, die steeds beter gaat schaken. Dat geldt ook voor Jasper van Wijngaarden die een fraaie winstpartij boekte tegen Jelle Peursem.

In de eerste groep lijkt het kampioenschap te gaan tussen de onverslaanbaar lijkende Willem Theunisse en Jaco Kruidenier. Koploper Theunisse ontdeed zich van een belangrijke concurrent, hij wist namelijk oud-kampioen Barend van Dieren te verslaan. Jaco wist na een spannende partij Jaimy Bakker te verslaan.

In de eerste groep is vooral de derde plaats van promovendus Theo Teunisse opvallend. Theo gaat zekert ook nog wen rol kunnen spelen in de strijd om de titel jeugdkampioen van Sliedrecht.

Aanstaande donderdag wordt de volgende ronde van de snelschaakcompetitie gespeeld en wel in de kantine van korfbalkantine van Merwede.

Dit bericht is geplaatst in Weekverslag jeugd. Bookmark de permalink.

Geef een reactie