Tweede team laat volle winst liggen in Delft

Playing Captain Kees

DELFT – In de tweede ronde van de landelijke competitie van de KNSB heeft het tweede team van Schaakvereniging Sliedrecht de volle winst laten liggen tegen DSC 4 uit Delft. Teamleider Kees van der Does zag zijn team gelijkspelen en na 2 rondes staan de Sliedrechtse reserves wel gedeeld bovenaan in 3F.

De kop van dit verslag had ook “Gezuster Stoker geveld door goulashkroket” kunnen heten, want de beoogde kopman – Joost Stoker – moest zich op het laatste moment afmelden vanwege voedselvergiftiging. Daardoor was de teamleider genoodzaakt zichzelf op te stellen. Dat ging aanvankelijk goed, want de speler van Sliedrecht 4 kwam prima uit de opening. In het eindspel ging het echter mis. 1-0 achter.

Teunis counterde op tijd

De achterstand werd snel goedgemaakt door Teunis den Rooijen, die zijn tegenstander mis zag grijpen in een ingewikkelde stand. Vervolgens maakte Den Rooijen het prima af; 1-1.

Wim Hokken heeft zijn goede vorm bewaard voor de rest van het seizoen. Dit keer werd hij langzaam maar zeker teruggedrongen en uiteindelijk verslagen; 2-1 voor DSC 4.

Het werd nog erger, doordat de tweede invaller – Willem Kuiper – zijn voordelige stelling om zeep wist te helpen. Na een goed gespeelde opening leek Kuiper op de winst af te stevenen. Helaas greep hij mis; 3-1 achter.

Andrew Mensing liet weer eens zien wat voor groot talent hij is. Op overtuigende wijze wist hij een vol punt binnen te slepen; 3-2.

Kees toonde zijn eindspelkennis

De stand werd gelijk getrokken door Kees Wessels, die een fantastische partij speelde en het lastig eindspel met strakke hand naar winst wist te leiden; 3-3.

Sliedrecht 2 kwam zelfs op voorsprong. Wout Boer liet weer eens zien dat hij in het eindspel altijd wel iets weet te vinden vanuit een gelijke stelling. Ook dit keer lukte dat met verve; 3-4.

Jerry van Rekom zit nog in de vakantiemodus. Na een goede opening trapte hij op de rem en werd hij langzaam maar zeker teruggedrongen. Ondanks een goede tegenaanval kwam de voorzitter in een minder eindspel terecht en miste zelfs een remisestelling, 4-4.

Weer een punt, maar dit keer was het glas wel half leeg en miste het team het volle glas. Met drie punten is het echter een prima start. Op weg naar 23 november tegen het ijzersterke CSV 1.

Dit bericht is geplaatst in Sliedrecht 2. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord