Zware dobber in Dordt voor vierde team (RSB2)

Aan de sta(a)rt

DORDRECHT – In het verse spoor van grote broer Sliedrecht RSB1 reisde ook het tweede team af naar de Crabbehoeve in Dordrecht. Precies een week eerder had het eerste van Sliedrecht daar als een olifant in de porseleinkast staan rond stampen door met 7,5 – 0,5 te winnen van Dordrecht 2. De scherven waren nog maar net opgeruimd, de stikstofdampen nog maar net opgetrokken, of het was de beurt voor Sliedrecht RSB2 om toe te slaan.

Maar daar dachten de schapenkoppen anders over. Zij zagen het als een gelegenheid om wat recht te zetten tegen het kleinere broertje Sliedrecht RSB2. En zo begon een boeiende strijd in een sfeer van revanche, respect en rebellie.

Sliedrecht had te kampen met 2 uitvallers: Bert Dobber en Tjerry Hut. Aangezien het basisteam uit 9 spelers bestaat, hoefde slechts 1 invaller ingevlogen te worden. De keus viel op professor Wessels. Een logische keuze, want vanwege zijn net aangevangen pensioen werd hij geacht voldoende uitgerust en voorbereid te zijn. Dat bleek ook zo te zijn.

Ook al speelde het team zonder Bert, het had deze avond een zware ‘dobber’. De tegenstander was een flinke maat groter. Maar desondanks werd er vol goede moed gestart.

De top had het zwaar

Na ruim anderhalf uur spelen, waren er nog geen beslissingen zichtbaar op de borden. Kees van der Does had flink minder tijd, Henk stond minder, maar verder zag het er wel aardig uit.

Het was ook de avond waarop een spion werd ontmaskerd. Al lange tijd speelt en kijkt hij mee in de Havik. Hij heeft zichzelf zodanig ingespeeld, dat hij niet eens meer opviel in het Sliedrechtse onderkomen. Maar op zo’n avond als deze vallen alle puzzelstukjes op zijn plek. Het was Johan van de Griend al die tijd te doen geweest om inlichtingen over de speelstijl van het Sliedrechtse RSB2-team. Peter Vis stelde dit dan ook vast en moest even naar adem happen toen hij Johan op bord 5 als tegenstander ontmoette.

Naar adem happen deed ook de tegenstander van Kees van der Does toen de kopman besloot de alles-of-niets variant te spelen. Met een stukoffer probeerde Kees een matnet op te bouwen, maar het zou niet slagen. Ook bij Henk op bord 2 ging er een stuk van het bord. Henk moest capituleren. Even later sloot Kees zich daar bij aan, zodat de 2 topborden van Sliedrecht 2 nullen noteerden.

Eerste pensioenpunt is binnen

Vanaf het Sliedrechtse staartbord werd tegengas gegeven. Kees Wessels liet zien wat een invaller behoort te doen vanaf zijn pensioen en bezorgde de aansluitingstreffer. De hoop op een gelijk stand werd echter al snel de kop ingedrukt toen Yaro verloor nadat een foutje werd afgestraft. Ook Frank gaf op nadat de leeuw steeds verder in het nauw werd gedreven. Verlies was inmiddels een feit met een 4-1 achterstand.

Koekje van eigen deeg

Een positief slotakkoord werd ingeluid door Peter Vis. Bekomen van de schrik tegen Johan, beet hij van zich af. Wat Johan zich namelijk niet had gerealiseerd, is dat Peter in de afgelopen maanden vaak op het bord van Johan heeft meegekeken. En zo kreeg de spion een koekje van eigen deeg en werd het punt gedeeld met een remise.

Tot slot resteerde een mooi plaatje. Dana en Luana beiden nog in een wedstrijd verwikkeld. De jeugdtalenten van Sliedrecht beschikten over het grootste uithoudingsvermogen en speelden allebei een goede partij.

Duo Dana en Luana speelde sterk

Het bord van Dana raakte steeds leger en met klasse wist ze de strijd om pionnen in haar voordeel te beslechten, waarna de tegenstander opgaf. De stelling van Luana zag er redelijk evenwichtig uit. Het remiseaanbod van haar tegenstander werd aanvaard en dat betekende een knappe prestatie.

De schade viel met 5-3 best mee. Het had veel erger kunnen uitpakken als je denkt aan een week geleden…  Kijken we naar de bordpunten, dan heeft Sliedrecht de tweeluikderby gewonnen met 10,5 – 5,5.

Dit bericht is geplaatst in Sliedrecht 4. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord