Willem Theunisse blijft winnen!

Willem Theunisse blijft winnen

Het is mooi natuurlijk dat de eigen kweek aan kop staat in de seniorencompetitie, maar dat kan alleen maar als er ook een goed jeugdbeleid is.  Dat is er al jaren bij Sliedrecht en daarom hopen natuurlijk dat de jeugdspelers van nu straks ook weer een mooie rol bij de senioren kunnen gaan vervullen.

Als we zien hoe wekelijks de partijen worden gespeeld zit dat wel goed en is er weer veel talent aanwezig. En het lijkt wel of er steeds weer nieuwe talenten aanschuiven  Deze keer was dat Roel Koopman, die gelijk de eerste 2 partijen won!  Goed gedaan!

In de Hoofdklasse gaat Willem Theunisse aan kop. Ook op deze avond wist hij beide partijen te winnen.  Allereerst was directe concurrent Theo Theunisse het slachtoffer, maar ook Karel Peursem moest er aan geloven.  Ook Joas Berkouwer wist beide partijen winnend af te sluiten en zo langzamerhand naar de top te kruipen.

In de promotieklasse zien we ook een duidelijke leider.  Jabber Al Yassin staat fier aan kop en wist op deze avond ook weer 1,5 punt aan zijn totaal toe te voegen. De strijd daarachter is nog compleet open, voor de andere topplaatsen zijn zeker nog 10 spelers in gevecht en elke week ziet de top 3 er achter Jabber weer anders uit.

Juist deze promotieklasse is de ideale manier om als jeugdschaker ook schaken te leren en dat zien we ook.  Mooi ook dat de begeleiding dan juist ook weer bestaat uit de jonge schakers die nu hoge ogen gooien bij de senioren.

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord