Vierde team ge(roet)veegd

Teamleider Jaap Euser doet verslag….

Tjerry pakte een halfje

SLIEDRECHT – Het vierde team van Sliedrecht trad afgelopen donderdag aan tegen het sterke Shah Mata 1 uit Rotterdam. Op de meeste borden werd er goed spel vertoond. Later op avond kreeg het krachtsverschil een gezicht en bleek Sliedrecht de mindere partij.

De thuiswedstrijd werd gespeeld in aanwezigheid van een oud bekende die weer eens zijn jaarlijkse bezoek aan Nederland kwam brengen. U vraagt zich natuurlijk af: was het Peter Dekker? Ja, die was er inderdaad ook. Maar de meest opzienbarende gast was de wit bebaarde man met de rode mantel, mijter en gouden staf. Oftewel Sint Nicolaas.

Sint opende het bal

Toen hij ongeveer gelijktijdig met de bezoekers in de deuropening verscheen, werd direct duidelijk dat het een bijzondere avond zou worden. Maar ook een avond waaraan zelfs de bekendste Nederlander geen herinnering zou hebben.

Openingswoord door de Sint

De goedgehumeurde kindervriend bood aan het openingswoord te doen bij de start van de wedstrijd. De sint sprak de bezoekers bemoedigende woorden toe, zoals ‘Sliedrecht wint altijd’ en ‘bij problemen kun je je bij mij melden’. De Rotterdammers bleven er helaas nuchter onder.

Enige tijd later werd er flink gestreden op de borden. Op bord 4 bij Peter Vis gebeurde er iets bijzonders. Peter begon namelijk wat onrustig heen en weer door de zaal te lopen. En kenners weten dan dat er iets aan de hand is. Dat bleek het geval. In de progressieve pepernotenvariant (waarbij veel pionnen naar voren worden geschoten) leek Vis succes te boeken.

Ongeslagen kopvrouw

Bij Dana op bord 1 zag het er minder succesvol uit. Na 2 eerdere winsten op bord 3, mocht Dana zich nu bewijzen op het eerste bord. Ze stond behoorlijk in de verdrukking, maar Dana is vindingrijk.

Frank op bord 5 leek inmiddels in een remisestelling beland te zijn. Tjerry op bord 8 stond beter dan zijn tegenstander die een dubbelpion in het eindspel had. Het eerste remiseaanbod sloeg Tjerry af. Het tweede aanbod werd aanvaard. Een knappe prestatie van Tjerry tegen een veel betere tegenstander.

Yaro speelde sterk

Op de borden van Luana (bord 7) en Yaro (6) zag het er redelijk tot goed uit. Bij Henk Prins op bord 3 was de stelling in evenwicht. Het was de partij van Frank waar roet in het eten werd gegooid. Een slechte loper tegen een sterk paard leidde tot pionverlies, waarna Frank opgaf. Bij Peter Vis ging het intussen ook mis. Hoewel Peter goed tegenstand bood, kwam hij langzaam maar zeker minder te staan. Peter was niet van plan om voor sinterklaas te gaan spelen, zei: “Ik kan niks meer” en gaf op.

Luana leek op weg naar een stunt. In grote tijdnood won ze een stuk en stond glansrijk gewonnen. Wellicht sloeg de vermoeidheid toe. Het lukte haar in elk geval niet om de weg naar winst op tijd te vinden en dus ging ze door haar vlag. Dat was zuur!

Er werd diep nagedacht

Kees van der Does op bord 2 gaf goed partij, maar verloor uiteindelijk ook nadat hij een stuk inleverde. Ook Henk verloor, hoewel hij eerder nog gewonnen stond. De stunt van de avond was Dana op bord 1. Na eerder op de avond moeilijk te hebben gestaan, vocht ze zich dapper terug in de partij. Met grote klasse speelde ze het uit en gaf haar perplexe tegenstander onder uit de zak. Daarmee liet Dana zien dat ze klaar is voor bord 1.

Tot slot rondde Yaro zijn partij af. Winst had hij verdiend en het was hem zeker gegund. Hij speelde goed, had overwicht, maar in het eindspel moest hij het desondanks afleggen.

En daarmee kreeg Sliedrecht een (roet)veeg uit de pan. Dat er slechts 1,5 bordpunt werd gepakt, was op zich wel ingecalculeerd, maar zeker niet het verdiende resultaat op basis van het spel. Maar goed, vooruit kijken maar weer. Op naar de volgende.

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie, Sliedrecht 4. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord