Peter van den Bergh schwindelt naar winst

Ondanks kopzorgen toch winst voor Peter

SLIEDRECHT – In de 14e ronde van de interne competitie van Schaakvereniging Sliedrecht kon Peter van den Bergh afgelopen donderdag na een moeilijke partij tegen Adrian Mensing alsnog met winst afsluiten. Mensing ging van meet af aan in de aanval en kwam zelfs een stuk voor. Na een aantal minder nauwkeurige zetten wist Van den Bergh zich terug te knokken en het punt te pakken.

William Gijsen loopt verder uit op de concurrentie na knappe winst op Wim Hokken. In een lang gelijk op gaande partij wist Gijsen in het verre eindspel toe te slaan.

Martijn Stoker kon zijn goede vorm niet prolongeren en zag zich door Jorik Klein klemgezet worden. Jurgen de Haan hield het lang vol tegen Wim Pool, maar moest in het eindspel alsnog zijn koning omleggen.

De routiniers Johan vd Griend en Jerry van Rekom speelden remise. De voorzitter bood dit in gewonnen stelling aan?! De kerstgedachte is er al vroeg bij de oud-kampioen.

Simon Kadijk speelde niet onverdienstelijk tegen Hans Klein, maar de 50 jaar extra schaakervaring van Klein had de overhand en ondanks goed tegenspel kon Khaled Klib geen vuist maken tegen Peter Vis.

Martin won na een spannende partij

Mike Boom speelde opnieuw goed geconcentreerd, maar een klein foutje werd meteen afgestraft door Martin Prins. Yaro van Beest en André van Dieën hadden in een interessante partij beide goede kansen op de winst. Van Beest wist echter in het eindspel de stelling van Van Dieën binnen te dringen en kon alsnog met het punt aan de haal.

Marcel Klein had de handen vol aan Rik Versteeg en kon pas aan het einde van de partij met materieel voordeel de winst binnenhalen, terwijl Peter Dekker, ondanks een foute berekening in zijn stelling, toch nog wist te winnen van Cees Moes.

A.s. donderdag wordt de 15e ronde gespeeld.

Dit bericht is geplaatst in Weekverslag senioren. Bookmark de permalink.

Geef een reactie