Jelle Peursem snelste van allemaal.

Jelle, perfecte score

SLIEDRECHT – Afgelopen donderdagavond werden bij de jeugd van Schaakvereniging Sliedrecht een vijftal snelschaakronden afgewerkt voor de Najaars-competitie.

Jelle Peursem was de ene na de andere tegenstander te snel af en kon in alle vijf de ronden het punt noteren, 5 uit 5 dus. In het spoor van Peursem volgde Justin Sloots, die ook een goede avond beleefde, maar met 4,5 uit 5 net niet de topscore van de avond kon evenaren.

Beide spelers maken door dit prima resultaat een sprong in het klassement.

Prima score van 4,5 uit 5 voor Justin

In de top van het klassement, met 38 deelnemers, werden een drietal scores neergezet van 4 uit 5. Allereerst was daar koploper Barend van Dieren, die alleen een verlies tegen Ricardo Veen moest incasseren, maar wel weer de topper tegen Willem Theunisse in winst wist om te zetten.

Willem Theunisse en Ricardo Veen waren met samen met nieuwkomer Niels Theunisse goed voor een score van 4 uit 5.  Ribbas Kruidenier scoorde netjes 3,5 uit 5.

Er volgt nog 1 speelavond voor de snelschaakcompetitie, waarin gezien de totaalscores alleen nog de top-3 kunnen uitmaken wie zich snelschaakkampioen mag noemen. Of dat wederom Van Dieren zal zijn is nog maar de vraag, al heeft hij wel de beste papieren op 16 januari 2020. Verder zijn er nog voldoende prijzen beschikbaar, die op 30 januari 2020 zullen worden uitgereikt.

Ricardo won van koploper Barend

De top-10 bestaat momenteel uit: (1)Barend van Dieren, (2) Vincent Langstraat, (3) Willem Theunisse, (4) Theo Theunisse, (5) Niels Theunisse, (6) Jelle Peursem, (7) Sven Langstraat, (8) Jabber Al Yassin, (9) Ricardo Veen, (10) Bram Theunisse.

Dit bericht is geplaatst in Weekverslag jeugd. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord