Dana Verheij gedeeld eerste bij PJK RSB C

Dana werd gedeeld eerste

SPIJKENISSE – De 12 -jarige Dana Verheij heeft bij de Persoonlijke Jeugdkampioenschappen van de Rotterdamse Schaakbond een gedeelde eerste plaats behaald in de C-categorie. Het grote talent was als favoriet gestart en maakte dat vooral op de tweede speeldag op zaterdag 25 januari waar. Met 3 winstpartijen wist ze haar achterstand na de eerste speeldag in één keer goed te maken.

Dana wist onder toeziend oog van voorzitter Jerry van Rekom in aanvallende stijl haar partijen te winnen en kon zodoende koploper Mees Batenburg achterhalen. Dana eindigde met 5 uit 6. Ook Zimo Qi eindigde als gedeeld eerste. Dana had zich al geplaatst voor het NK en kan kiezen om bij het NK bij de jongens of meisjes mee te doen.

Luana eindigde keurig als vierde

De andere Sliedrechtse troef – Luana Mensing – kende een minder goede tweede speeldag. Na de eerste speeldag alle partijen te hebben gewonnen leed ze in de vierde ronde, volgens haar trainer broer Adrian, een onnodige nederlaag. De eveneens 12-jarige Luana herstelde zich echter in de vijfde en zesde ronde door 1,5 punten te scoren. Met 4,5 uit 6 eindigde de jongste Mensing uiteindelijk als vierde.

Al met al een goed PJK voor de Sliedrechtse meiden. Klik hier voor de eindstand in categorie C.

Dit bericht is geplaatst in PJK RSB 2020. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord