Titelverdediger Niels Mijnster rukt op

Titelverdediger Niels op jacht naar de kop

SLIEDRECHT – Huidig clubkampioen Niels Mijnster is bezig met een sterke inhaalrace en heeft de koppositie in zicht. Zelf wist Mijnster afgelopen donderdag in de 18e ronde sterk te winnen van Teunis den Rooijen en zag hij concurrent William Gijsen onderuitgaan tegen Arjan van der Leij. Mijnster heeft nog maar 30 punten achterstand op Gijsen, die zich nu geen misstap meer kan permitteren.

Adrian is in topvorm

Met 18 partijen was de Havik weer goed gevuld en slechts 3 partijen eindigden in remise. Adrian Mensing heeft de top 3 in het vizier na een fraaie winst op Willem Barendswaard.

Dana Verheij en Martijn Stoker speelde een boeiende partij, die in hoge tijdnood van beiden in remise eindigde.

Luana Mensing speelde een goede partij tegen Hans Klein, maar moest het punt aan de oud-kampioen laten. Ook Arco van Houwelingen kon deze ronde geen vuist maken tegen een sterkere speler en zag Peter Vis de winst meenemen.

Ondanks goed spel moest Sami Al-yassin zijn koning omleggen tegen Henk van der Hoek, terwijl Mark van Hulst geen antwoord had op de sterke aanval van Yaro van Beest. Mooie winst was er opnieuw voor Khaled Klib, die routinier Henk Prins in een sterke partij wist te verslaan.

Simon won alweer

Leo Koppelaar hield het lang vol tegen Joost Stoker, maar zag een vrijpion van Stoker doorlopen en moest opgeven. Simon Kadijk wist een slechte opening tegen Tim de Waard om te bouwen naar een goede stelling en daarmee het punt binnen te halen.

Hans Vink deed tegen Johan Gijsen een stuk in de aanbieding en moest met deze achterstand in materiaal al snel opgeven. Peter Dekker speelde zijn voorlopig laatste partij tegen Ferhat Erdogan en gaat terug naar Makassar met een snel punt.

Volgende week wordt de 19e ronde gespeeld en speelt het 2e RSB team thuis tegen de reserves van Erasmus.

Dit bericht is geplaatst in Weekverslag senioren. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord