Bekerteam RSB naar halve finale!

Matchwinner Jorik is blij dat het erop zit

BARENDRECHT – Met een 1.5-2.5 overwinning op Barendrecht/IJsselmonde heeft het Sliedrechtse bekerteam afgelopen maandag de halve finale van de RSB-bekercompetitie bereikt. Een mooi resultaat na een spannende wedstrijd…

In Barendrecht speelde speelde Niels Mijnster op bord 1 een goede partij tegen de sterke kopman van het thuisteam (oud-Meesterklassespeler Roobol). Met zwart kwam hij probleemloos uit de opening en had op het oog lange tijd een klein voordeel. Na een onnauwkeurigheid later op de avond werd snel tot remise besloten.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Intussen was op bord 2 de strijd tussen de teamleiders al afgelopen in het voordeel van Sliedrecht. Captain Peter van den Bergh bouwde een klein ruimtevoordeel vanuit de opening langzaam uit naar pionwinst en uiteindelijk partijwinst.

William Gijsen had het zwaar op het derde bord met een stelling waarin hij weinig activiteit kon ontwikkelen en vooral moest afwachten. Hij besloot een kwaliteit te geven om het tij te keren, maar zijn tegenstander speelde het verder koel uit.

Als laatste was Jorik Klein nog bezig en met een 1.5-1.5 tussenstand en zou zijn partij voor de beslissing zorgen. Hij had in de opening een pionnetje gewonnen en ondanks dat zijn tegenstander wat compensatie daarvoor had, had Jorik de hele avond de betere stelling. Maar een omzetting naar winst was verre van gemakkelijk en in hevige tijdnood nam de spanning toe, bij zowel de spelers als de omstanders… Juist toen Jorik wat teruggedrongen leek te worden, was hij er als de kippen bij toen er een mat mogelijk was.

Zo keerde het team weer naar huis met een mooie overwinning. In de halve finale wacht de winnaar van de wedstrijd Charlois Europoort-PASCAL.

Dit bericht is geplaatst in Sliedrecht 3. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord