Eerste avond snelschaken voorjaarscompetitie 2020 van start

Start van een nieuw seizoen

SLIEDRECHT – Nu de kampioenen van de najaarscompetitie bekend zijn en de prijzen zijn verdeeld, richten we ons op een nieuwe ronde met nieuwe kansen. De eerste schaakavond van de voorjaarscompetitie stond in het teken van een avondje snelschaken. Om de indeling eerlijk te laten verlopen werd er voor het bekende lootjes systeem gekozen; de namen werden gegrabbeld uit de hoge hoed van jeugdleider Joost Stoker. Nadat de indeling op deze eerlijke manier was verlopen was het dan tijd om te schaken!

Nieuwe ronden, nieuwe kansen voor iedereen

Er werd gespeeld in 6 groepen die mooi verdeeld waren met spelers uit de Hoofdklasse en Promotieklasse. Waren er dan nog bijzonderheden te benoemen? Jazeker! Zoals is te zien bij de uitslagen op de website (kijk eens bij ‘jeugd, snelschaakcompetitie voorjaar 2020’) zijn er ‘maar’ 3 leden ongeslagen, Daniël van Leeuwen, Theo Theunisse en titelverdediger Barend van Dieren. In de top 10 vinden we echter ook drie leden uit de Promotieklasse: Niels Theunisse, Jelle Peursem en Angel Theivendram. Keurig gedaan! Daarnaast zien we dat de zussen Christie en Lieke de Rover net boven elkaar staan waarbij Lieke haar grote zus voorbij is gegaan met 1 punt! Kijken of ze dit het hele seizoen volhoudt!

De jeugd maakt dapper zijn stap-opgaven; soms best lastig!

Nog vermeldenswaardig is de hoeveelheid kinderen die trouw iedere week de stapboekjes maken, super! Houdt dit vooral vol! Jammer voor de leiding is dat er tegenwoordig vooral stap 2 boekjes worden ingeleverd (heel veel kinderen hebben tenslotte hun Stap 1 diploma in het afgelopen jaar gehaald), zodat de jeugdleiders zelf ook goed moeten nadenken, maar dat kan voor sommigen zeker geen kwaad.

Volgende week zal de reguliere competitie weer beginnen! In de Hoofdklasse blijft de vraag of Willem Theunisse zijn titel kan prolongeren of dat hij deze moet afstaan binnen de familie of bijvoorbeeld aan de altijd sterk spelende Jaco Kruidenier? In de Promotieklasse is kampioen Jabber al Yassin gepromoveerd, neemt Roël Koopman hier direct de leiding over, of zijn er andere titelkandidaten? Kandidaten genoeg in ieder geval. Vanaf volgende week zijn de eerste signalen van een nieuwe kampioen duidelijk!

Dit bericht is geplaatst in Weekverslag jeugd. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord