Luana Mensing plaatst zich voor NK Jeugd 2020

Luana plaatste zich voor het NK

EINDHOVEN – De 13-jarige Luana Mensing heeft zich afgelopen zaterdag tijdens een kwalificatietoernooi in Eindhoven geplaatst voor het NK Jeugd 2020. In de Categorie C voor meisjes wist de jongste telg van de familie Mensing een keurige eerste plaats te behalen. Na 7 partijen wist ze ongeslagen te blijven en met 6 punten werd ze eerste. Daarmee plaatste ze terecht voor het NK dat eind april in Almelo zal worden gehouden.

Toernooiwinnaar Luana

Luana miste onlangs bij de Persoonlijke Jeugdkampioenschappen van de Rotterdamse Schaakbond een plaats voor het NK. Nu was het in Noord-Brabant wel raak. Onder begeleiding van broer Adrian als trainer en coach kwam plaatsing voor het NK niet echt in gevaar. Een prima prestatie van het grote Sliedrechtse talent.

Zodoende is Schaakvereniging Sliedrecht straks bij het NK Jeugd 2020 in de C-categorie voor Meisjes vertegenwoordigd door Luana Mensing en Dana Verheij. Sliedrecht heeft zodoende twee sterke troeven om hoog te eindigen.

Het NK voor jeugd en meisjes in de leeftijdscategorieën A, B en C (NJSK) worden gespeeld van zaterdag 25 april t/m vrijdag 1 mei 2020. De locatie is het Theaterhotel Almelo.

Klik hier voor de eindstanden van het kwalificatietoernooi te Eindhoven.

Dit bericht is geplaatst in PJK RSB 2020. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord