Spanning stijgt in interne competitie

Jorik Klein is de reuzendoder van de week

SLIEDRECHT – Na de 24e ronde van de interne competitie van Schaakvereniging Sliedrecht lijkt het er op dat de kampioenstrijd definitief tussen Niels Mijnster en William Gijsen gaat. En opnieuw was Jorik Klein de oorzaak van plaatswisseling. Deze ronde werd William Gijsen door Klein opgerold en kon Niels Mijnster na een zwaarbevochten remise tegen Adrian Mensing de eerste plaats overnemen.

Met maar liefst 16 interne en 8 externe partijen was de Havik goed gevuld en er werd hard om de punten gestreden. Wim Pool is aan een opmars bezig en wist overtuigend van Wim Hokken te winnen. Ook Robert van Rekom blijft winnen en bond deze ronde Kees Wessels aan zijn zegekar.

Hans speelde weer ouderwets sterk

Hans Klein bleef in zijn partij tegen Willem Barendswaard goed geconcentreerd en dat leverde hem uiteindelijk de overwinning op. Joost Stoker hield het lang vol tegen routinier Wout Boer, maar moest in het eindspel alsnog zijn koning omleggen.

Het was een goede dag voor de meisjes. Luana Mensing wist knap te winnen van Sami Al-yassin, terwijl Dana Verheij een spannende partij speelde tegen Peter Vis, waarin Dana, ondanks goed tegenspel van Vis, met het punt aan de haal ging.

Ferhat won supersnel

Onderaan de ranglijst was de strijd soms kort, maar hevig. Mike Boom redde het niet tegen Ferhat Erdogan en Stefan de Waal zag Hans Vink zijn stelling binnen dringen, waarna de winst voor Vink eenvoudig was binnen te halen.

Maarten Hartkoren hield Mark van Hulst lang in bedwang met een combinatie van dame en lopen, maar kon de winnende zet niet vinden, waarna Van Hulst met een vrijpion de partij in zijn voordeel beslechte.

A.s. donderdag wordt de 25e ronde gespeeld en speelt het 1e RSB team thuis tegen concurrent Erasmus uit Rotterdam. Bij winst heeft het team van captain Marcel Klein weer goede kansen op het kampioenschap.

Dit bericht is geplaatst in Weekverslag senioren. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord