Tweede team laat favoriet beetje zweten

Kopzorgen voor teamleider Kees

ARNHEM – Op papier zou het voor ASV 2, de tegenstander in de 6e ronde van de KNSB-competitie van het tweede team van Schaakvereniging Sliedrecht, een makkie moeten worden. De einduitslag van 5,5-2,5 zou dat ook wel zeggen, maar niets was minder waar. Het team van playing captain Kees van der Does heeft goed geknokt en er had zeker meer ingezeten.

Aanvankelijk zag het er goed uit voor de Sliedrechtse reserves. Andrew Mensing kreeg namelijk in ingewikkelde stelling een punt cadeau, omdat de mobiele telefoon van de tegenstander afging en dat betekent tegenwoordig automatisch een nul?!

Ook broer Adrian leek regelrecht op de winst af te stevenen en een verrassing leek aanstaande, zeker om dat op de andere borden Sliedrecht zeker niet slechter stond. Het mocht echter niet zo zijn.

Adrian Mensing greep in tijdnood mis en zag zijn f=gewonnen stelling veranderen in een nul. Ook invaller Kees van der Does stond aanvankelijk zeker niet minder, maar in hij greep in het middenspel mis en kon direct opgeven.

Ook Kees Wessels leek aanvankelijk goed te staan, maar enkele minder zinvolle zetten gaf de tegenstander vleugels en uiteindelijk een vol punt.

Wout speelde keurig remise

Wout Boer speelde weer eens ouderwets goed tegen een sterke oppononent, die uiteindelijk met moeite remise wist te houden.

Jerry van Rekom speelde eigenlijk weer eens een goede partij, waarin hij ten aanval trok en beter leek te staan. In de eerste tijdnoodfase wist de tegenstander echter naar remise te ontsnappen.

Joost Stoker speelde degelijk een een vastgelopen stelling leek goed voor remise, totdat Joost de vast stelling wilde openen en dat was dus in het voordeel van de Arnhemmer. Ook een nul.

Tenslotte wist Teunis den Rooijen na een goede partij waarin hij steeds een pion meer had, maar de tegenstander voldoende compensatie had, naar remise af te wikkelen.

Geen afdroogpartij, maar wel een nederlaag. In de laatste drie ronden zal het tweede team zeker nog een keer moeten winnen om niet te degraderen.

Dit bericht is geplaatst in Sliedrecht 2. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord