Geen schaken tot 1 juli – wel online alternatief

SLIEDRECHT – Nederland is in de ban van het coronavirus. Als schaakvereniging volgen wij de laatste richtlijnen van het RIVM. Dat betekent dat er in ieder geval tot 1 juli geen clubavond zal zijn, zowel bij de jeugd als bij de senioren. Daarnaast gaan alle externe wedstrijden tot die tijd niet door. De KNSB en RSB hebben besloten het seizoen te beëindigen en de wedstrijden ook niet meer in te halen.

Voor zowel de jeugd (dinsdag- en donderdagavond 19:00-20:00) als de senioren (donderdagavond 20:15-21:45) is een online alternatief opgezet. De eerste toernooien zijn succesvol verlopen, dus we gaan hier voorlopig mee door. Lees verder voor meer informatie over deelname.

Online alternatief voor clubavond jeugd en senioren

Lichess
De gratis schaaksite lichess.org

Als schaakvereniging willen wij op de komende donderdagen een wekelijks online toernooi schaken, zodat we toch met elkaar en tegen elkaar kunnen schaken. Wij zijn uitgekomen op de site www.lichess.org.

Details:

  • Het toernooi begint donderdagavond stipt om 20:15 en eindigt om 21:45 (jeugd dinsdag- en donderdagavond van 19:00 tot 20:00)
  • Het speeltempo bedraagt: 5 minuten per partij met 3 seconden increment (jeugd heeft een wisselend speeltempo)
  • Het toernooi start automatisch op de aangegeven tijd en als je partij klaar is, ga je weer naar de lobby en krijg je een nieuwe partij toegewezen
  • Het programma deelt in op rating en uiteindelijk is er op de eindtijd één winnaar

Dus: 
Stap 1:  Aanmelden via www.lichess.org
Stap 2:  Lid worden van team Sliedrecht via: https://lichess.org/team/schaakvereniging-sliedrecht
Stap 3:  Aanmelden voor het gewenste toernooi via de teampagina  

Voor vragen en opmerkingen kun je terecht bij Jurgen de Haan (+31 6 15491269). Hij voegt je ook toe bij het team indien je de aanvraag hebt gedaan.

Wij hopen uiteraard dat er veel leden meedoen en dat we er mooie avonden van gaan maken. Heb je tips of leuke ideeën, geef deze door aan Jurgen of reageer op dit bericht.

Helaas zul je zelf voor een drankje en een hapje moeten zorgen en missen we natuurlijk de bardames, maar wij hopen toch dat dit een leuke vervanging is van de reguliere speelavond.

Met vriendelijke groet,
Bestuur Schaakvereniging Sliedrecht

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink.

1 Reactie naar Geen schaken tot 1 juli – wel online alternatief

  1. Kees Wessels schreef:

    Perfect verlopen. Goed initiatief!

Geef een reactie