De Van Rekoms slaan toe in 4e digitale ronde

Robert van Rekom, winnaar 4e editie

SLIEDRECHT – In de 4e editie van het online schaken bij Schaakvereniging Sliedrecht vlogen de stukken weer over het scherm bij de senioren. Na een zeer spannende ronde sloegen zoon en pa Van Rekom hard toe met een eerste en derde plaats. Alleen Jorik Klein wist zich tussen de Van Rekoms te worstelen.

Robert van Rekom miste vorige week nipt de winst in de 3e editie. Nu wist hij wel als winnaar de 4e editie op zijn naam te zetten.

Camille Breedveld (m), 13 jaar geleden...

De jongste Van Rekom wist dit keer ongeslagen te blijven met 1 remise en 5 winstpartijen. Daarmee wist hij qua winstpercentage Jorik Klein en de oudste Van Rekom voor te blijven. Opvallend was dat de tactiek van de voorzitter, die verreweg de meeste partijen speelde, waaronder één tegen Française Camille Breedveld. Zij speelde best sterk, maar moest toch tegen de Sliedrechtse President het hoofd buigen.

Peter Vis speelde opnieuw sterk met een verrassende zege op voormalig koploopster Dana Verheij. Voormalig, omdat het Sliedrechtse talent in de tussenstand na vier ronden voorbij is gestreefd door de nieuwe koplopers Peter van den Bergh en Jorik Klein en de nummer drie, Robert van Rekom.

Onderaan speelde Mark van Hulst zich een paar plaatsen hoger en lijkt niet meer te gaan voor de poedelprijs.

Toernooi-organisator Jurgen de Haan is zeer tevreden over het verloop van het online toernooi, dat zeker nog drie edities zal krijgen. Aanstaande donderdag is de vijfde editie. Aanmelden kan via de site van Schaakvereniging Sliedrecht.

Klik hier voor de tussenstand.

Dit bericht is geplaatst in Weekverslag senioren. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord