Toppers slaan toe in 5e online schaaktoernooi

Niels Mijnster was eindelijk in vorm

SLIEDRECHT – Het was een drukste van jewelste in de 5e ronde van het online schaaktoernooi bij de senioren van Schaakvereniging Sliedrecht. Maar liefst 39 schakers zorgden voor digitaal spektakel op de 64 velden. En dit keer was het de beurt aan de favorieten om te excelleren. En dat deden ze dan ook!

Peter vd Bergh wist opnieuw in de laatste seconden een ronde winst veilig te stellen, vlak voor (nog) huidig clubkampioen Niels Mijnster, die zich herstelde van een off-day in de vorige ronde. Jorik Klein maakte de top 3 compleet.

Achter dit geweld debuteerde gastspeler Kees Brinkman (PASCAL) zeer verdienstelijk met een met Adrian Mensing gedeelde vierde plaats.

Ook de andere gastspelers van de Papendrechtse buren – Joshua Koers, Michael Bijkerk en Louis Liu – sprokkelden flink wat punten bij elkaar.

Onderaan verdubbelde Johan Gijsen zijn score, terwijl debutant André van Dieën nog moet leren de stukken op het scherm niet met zijn handen te verplaatsen.

In de tussenstand na 5 ronden is de top 3 niet veranderd – Peter vd Bergh, Jorik Klein en Robert van Rekom – maar koploper Vd Bergh heeft wel een gaatje geslagen.

Peter Vis laat de stukken recht staan…

Opvallend in de top 10 van de tussenstand is de tiende plaats van Peter Vis, die nu hij zijn stukken niet om kan gooien, duidelijk beter speelt en dus scoort.

De verwachting is dat de digitale strijd nog wel enkele weken zal gaan duren. Kijken wie ook achter het scherm de langste adem heeft.

Klik hier voor de tussenstand.

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie, Weekverslag senioren. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord