Franse winst in 6e ronde online schaak

Fransman Ronald Breedveld sloeg hard toe

SLIEDRECHT – Het wordt steeds drukker bij het online schaken bij Schaakvereniging Sliedrecht. Afgelopen donderdag deden maar liefst 40 schakers mee, waaronder enkele debutanten. Na een spannende speelavond bleek Fransman Ronald Breedveld uiteindelijk de winnaar en wel met een 100% score. Ronald is als jeugdlid bij Sliedrecht begonnen, speelde jaren in het eerste team, maar vanwege zijn verhuizing naar het land van zijn duifje moest hij het schaken voor Sliedrecht opgeven.

Het contact bleef en jaarlijks is Fransman Ronald in Sliedrecht te vinden. En nu dus samen met dochter Camille online dichtbij! En dat Ronald nog steeds goed kan schaken bewees hij dus in de 6e ronde door al zijn 7 partijen te winnen. Hij eindigde daardoor ruim voor Adrian Mensing en debutant Theo Dekker, die na een wel heel lange winterstop de stukken weer heeft verschoven en dus direct met groot succes.

Theo Dekker kan het nog steeds…

Van de toppers in de tussenstand deden vooral Robert van Rekom en Dana Verheij goede zaken. De top kroop zodoende na 6 ronden in elkaar. Koploper Peter vd Bergh kreeg aan kop gezelschap van Jorik Klein, terwijl Robert van Rekom dichterbij de koplopers kwam. Ook Adrian Mensing lijkt richting top 3 te gaan, terwijl rondewinnaar Breedveld ondanks een ronde minder nog kans heeft op een toppositie.

Onderaan deed vooral Stefan de Waal goede zaken door 2 partijen te winnen, terwijl Luana Mensing debuteerde met 3 winstpartijen. Oud-lid Peter vd Poel liet zien nog steeds goed te kunnen schaken, maar miste nog wel het wedstrijdritme.

Nieuw bij de 6e ronde was het live kunnen zien van de tegenstanders. Van een 1,5-meter-maatschappij was zodoende geen sprake, want sommige spelers zaten wel heel erg dicht op het scherm…

Aanstaande donderdag heeft de 7e ronde van de online-competitie plaats.

Dit bericht is geplaatst in Weekverslag senioren. Bookmark de permalink.

Geef een reactie