Adrian Mensing slaat slag in 8e ronde online schaken

Adrian Mensing sloeg zijn slag

SLIEDRECHT – In de 8e ronde van de online competitie bij Schaakvereniging Sliedrecht heeft Adrian Mensing een grote slag geslagen. In de ronde waarin vooral de jonkies excelleerden wist Adrian niet alleen de ronde te winnen, maar schoot hij ook de top 3 binnen. De dit seizoen in vorm zijnde “oudste” Mensing bewijst zo opnieuw zijn grote talent.

Met 20 punten was Adrian Mensing dus de grote winnaar van de dag, maar ook William Gijsen deed (eindelijk) van zich spreken door keurig ongeslagen tweede te worden. Door zijn zegereeks nader Gijsen jr. de top 5 met rasse schreden.

Nieuwkomer en nieuw lid Arjan Kreukniet was wel de verrassing van ronde 8 door als derde te eindigen. Dat belooft nog wat voor de komende weken.

André raakt digitaal in vorm

Onderaan waren het voor André van Dieën en Marcel Klein die de smaak van winnen te pakken hebben. Beiden klommen met stip uit de achterhoede. Van de nieuwkomers doen vooral Stefan de Waal en Maarten Hartkoren het goed in het geweld van de favorieten.

In de tussenstand nam koploper Jorik Klein flink afstand van naaste achtervolger Peter van den Bergh, die een volledige offday kende. Vooral de strijd om plaats 3 is heftig, want Adrian Mensing, Robert van Rekom, Arjan van der Leij, Dana Verheij en Fransman Ronald Breedveld staan op enkele punten afstand van elkaar.

Dat toernooidirecteur Jurgen de Haan tevreden is over het online toernooi is moge duidelijk zijn. Dat hij ook keihard optreedt tegen “vals spelen” heeft in ieder geval één speler gemerkt, die direct uit de rangschikking is geschrapt. “De slimste sporters laten zich natuurlijk niet foppen,” was zijn duidelijke commentaar.

Aanstaande donderdag heeft de 9e ronde van de onlinecompetitie plaats, die eind mei zal eindigen.

Dit bericht is geplaatst in Weekverslag senioren. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord