1e Pentachess online toernooi

SLIEDRECHT – Vrijdagavond 15 mei om 19.00 uur ging het 1e Pentachess ONLINE schaaktoernooi van start. Nadat stichting Pentachess eerder dit seizoen al 4 keer een fysiek toernooi organiseerde op de vrijdagavonden, kon de 5e editie in het clubgebouw van Papendrecht niet doorgaan. Nu ook deze viertallencompetitie stil dreigde te komen liggen, wilde Pentachess de jeugdschakers toch de mogelijkheid bieden om de schaakkrachten te meten tegen spelers in Merwede-regio. En dat is goed gelukt!

Het werd een spannende strijd. Robin van schaakclub Giessen en Linge nam in het begin de leiding, maar na ruim een half uur vond hij het mooi geweest. Daarna gingen Alexander en Maxim (ex-jeugdspeler van Sliedrecht) lange tijd gelijk op. Zij wonnen beide 6 partijen op rij en verzamelden daardoor veel dubbele punten. De rest kon dit tempo niet volgen, ook Louis uit Papendrecht niet, die later inschakelde en een inhaalrace was begonnen. Hij werd alsnog derde met 21 punten. Maxim pakte met 32 punten verrassend de eerste prijs en laat zien dat hij grote sprongen maakt, nadat hij vorig jaar september startte met schaaklessen in de bibliotheek van Alblasserdam. Alexander uit Dordrecht liet goed spel zien en werd met 28 punten knap tweede. Eervolle vermeldingen waren er voor Willem Theunisse(4e) met 20 punten en Daniel van Leeuwen (5e) met 18 punten, beiden van Sliedrecht.  

In de chatruimte werd aardig commentaar gegeven op eigen partijen: Mees ‘ das pech stuk weg’, Joshua ‘ verloor kapot veel in deze competitie’, Louis ‘ ik was gewoon pionnen aan het slurpen en ging mat achter de paeltkens’.

Met ruim 40 deelnemers was het goede start van Pentachess online schaak. We weten dat op de fysieke Pentachess-toernooien vaak het dubbele aantal schakers deelneemt, dus het moet mogelijk zijn om meer schakers in de regio enthousiast te maken voor het online alternatief. Waarschijnlijk is in juni een 2e online editie.

Bron: www.pentachess.nl

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord