Jeugd slaat toe bij Hemelvaartsdagtoernooi

De jeugdige top 3; Adrian, William, Jorik

SLIEDRECHT – Tijdens het online schaaktoernooi op Hemelvaartsdag heeft de jeugd van Schaakvereniging Sliedrecht hard toegeslagen. De volledige top 3 van de eindrangschikking bestond louter uit de talentvolle jeugdschakers van Sliedrecht. Adrian Mensing wist uiteindelijk zijn A-teamgenoten William Gijsen en Jorik Klein nipt voor te blijven en zodoende als winnaar te eindigen.

Voor het eerst in de 84-jarige historie van Schaakvereniging Sliedrecht werd er voor het eerst op Hemelvaartsdag geschaakt. Wel online, maar er deden toch maar liefst 32 schakers deel aan het snelschaaktoernooi met slechts 5 minuten bedenktijd voor de gehele partij + 3 seconden per zet.

Dat de jeugdspelers het beste om konden gaan met de verkorte bedenktijd bleek dus wel in de einduitslag. Na de 3 jeugdspelers van het voormalige succesvolle A-team bleken Arjan van der Leij en Robert van Rekom nog enigszins in het spoor van de top 3.

Dat de jeugd sneller is dan de oudjes bewees ook Camille Breedveld, die haar vader Ronald ver voorbleef. Camille bleek dit keer ook de beste dame te zijn, want ze bleef Dana Verheij en Luana Mensing keurig voor.

Bert Dobber scoorde uitstekend

Opvallende goede scores waren er ook voor Bert Dobber, Arco van Houwelingen en de Papendrechtse jeugdspeler Joshua Koers.

Aanstaande donderdag heeft de laatste ronde plats van de 1e online competitie. Wie gaat de eerste online kampioen van Sliedrecht worden? Zal dat koploper Jorik Klein zijn of zal naaste achtervolger Peter van den Bergh alsnog toeslaan?

Dit bericht is geplaatst in Weekverslag senioren. Bookmark de permalink.

Geef een reactie