Jorik Klein winnaar 1e online schaakcompetitie

Jorik Klein, winnaar 1e Online Competitie

SLIEDRECHT – Na 10 spannende rondes is Jorik Klein de winnaar geworden van de eerste online competitie bij de senioren van Schaakvereniging Sliedrecht. Klein zag in de 1oe en laatste ronde naaste concurrent Peter van den Bergh wel iets dichterbij komen, maar de voorsprong was groot genoeg om de rest achter zich te houden.

Jorik Klein kon zodoende weer een kampioenschap op zijn palmares bijschrijven. Na in 2016 al clubkampioen te zijn geworden en ook winnaar was van het OKD 2016 is hij nu dus de eerste Online-kampioen.

Robert van Rekom eindigde als derde

In de laatste ronde, die op het nippertje gewonnen werd door Adrian Mensing, werd dus de eindstand bepaald van de historische online competitie. Achter Klein en Van den Bergh greep Robert van Rekom de laatste podiumplaats. Dat ging niet vanzelf, want in de laatste ronde kwam hij laat op gang en wist hij pas in de laatste minuten de derde plaats veilig te stellen.

Dana Verheij, winnaar van de 2e ronde, eindigde op een keurige achtste plaats, net voor routinier Kees Wessels, die als hoogste pensionades eindigde.

Sami Al-Yassin deed het uitstekend

Aan de competitie waaraan maar liefst 54 schakers deelnamen waren er ook hoge noteringen van Sami Al-Yassin en Ferhat Erdogan. Ook Marcel Klein en Simon Kadijk eindigden hoger dan qua rating verwacht kon worden.

Al met al een geslaagde eerste editie van de (noodgedwongen) online competitie. De tweede editie start aanstaande donderdag 4 juni en zal in ieder geval duren tot eind juni. De verwachting (hoop) is dat vanaf 1 juli weer “echt” geschaakt kan worden in de vertrouwde speelzaal van De Havik.

Klik hier voor de eindstand van de 1e Online Competitie.

Dit bericht is geplaatst in Weekverslag senioren. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord