Meinte Smink verrassende winnaar 1e schaakronde

Meinte Smink, verrassende winnaar 1e ronde

SLIEDRECHT – De 2e online competitie bij de senioren van Schaakvereniging Sliedrecht is met maar liefst 36 deelnemers van start gegaan. Meinte Smink werd de verrassende winnaar van de eerste van de 4 ronden, die de competitie zal duren. De topspeler van het Papendrechtse PASCAL, maar tevens lid van Sliedrecht, wist veel snelschaakkanonnen voor te blijven. Een bijzondere prestatie dus van Smink.

Smink gaat door zijn ronde winst ook direct aan kop in groep 1, maar wordt wel op de voet gevolgd door Arjan van der Leij en de herboren Andries Dekker.

Arco, koploper groep 2

In groep 2 gaat Arco van Houwelingen fier aan kop. In de 1e ronde eindigde hij zelfs als derde in de totaalstand. In de tussenstand heeft hij echter geduchte concurrentie van Peter Vis, die nu hij geen stukken van het bord kan gooien steeds beter gaat scoren. Papendrechter Kees Brinkman staat keurig derde in deze brede groep.

Daniël, koploper groep 3

In groep 3 gaat herintreder Daniël de Bruin aan kop. Na een paar jaar niet te hebben geschaakt laat De Bruin zien het nog steeds te kunnen. Marcel Klein en de steeds beter schakende Simon Kadijk zitten De Bruin echter op zijn hielen, dus dat gaat nog spannend worden in de laatste 3 ronden.

Aanstaande donderdag heeft de 2e ronde plaats. Schaakvereniging Sliedrecht bereidt zich de komende weken voor op een herstart van de Interne Competitie op 2 juli in de eigen speelzaal De Havik.

Klik hier voor de tussenstand na de 1e ronde van de 2e Online Competitie.

Dit bericht is geplaatst in Weekverslag senioren. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord