Koplopers verstevigen koppositie in 2e online schaakcompetitie

Andries Dekker op weg naar het kampioenschap?!

SLIEDRECHT – Na de derde van de vier rondes in de 2e online competitie bij de senioren van Schaakvereniging Sliedrecht lijken sommige kampioenschappen al vergeven. De koplopers van de 3 groepen – Andries Dekker, Peter Vis en Simon Kadijk – verstevigden namelijk alle drie hun koppositie in de derde ronde. Andries Dekker wist met overmacht de derde ronde te winnen en lijkt nu al vrijwel zeker van de eindzege. Of zal Adrian Mensing in de laatste ronde nog gaan knallen?

Andries Dekker lijkt zo een succesvolle comeback te maken aan het schaakfront. In de derde ronde was hij ongenaakbaar en met 29 punten hield hij de nummer 2, William Gijsen, ruim achter zich. Robert van Rekom eindigde als derde.

In groep 1 lijkt de top 3 met Andries Dekker, Adrian Mensing en William Gijsen vrij zeker, maar met een verrassende laatste ronde kan de top 3 zeker nog stuivertje wisselen.

Kopzorgen voor de toernooidirecteur

In groep 2 is Peter Vis al vrijwel zeker van de eindwinst. Naast achtervolger, toernooidirecteur Jurgen de Haan, raakte nog veel verder achter, terwijl de nummer 3, Arco van Houwelingen, nog een flinke Dobber krijgt om Bert achter zich te gaan houden.

In groep 3 lijkt Simon Kadijk ene geruststellende voorsprong te hebben om mededijkbewoner Ferhat Erdogan, maar die kan best nog eens uit zijn slof gaan schieten in de laatste ronde. Ook Marcel Klein en Joshua Koers kunnen nog op het podium belanden.

Aanstaande donderdag 25 juni heeft dus de laatste ronde plaats van de 2e online Competitie. Hopelijk gaat het schaken 2 juli aanstaande verder in De Havik. De slimste sporters van Sliedrecht zijn er in ieder geval klaar voor.

De schaakzaal is klaar voor een comeback…

Klik hier voor de tussenstand na de 3e ronde van de 2e Online Competitie.

Dit bericht is geplaatst in Weekverslag senioren. Bookmark de permalink.

1 Reactie naar Koplopers verstevigen koppositie in 2e online schaakcompetitie

  1. Bert Dobber schreef:

    Wat mij betreft is de Corona-commissie geslaagd voor het toelatings-examen!!!

Geef een antwoord