Niels Mijnster prolongeert kampioenschap

Niels prolongeerde zijn titel

SLIEDRECHT – In de 27e en één na laatste ronde van de interne competitie van Schaakvereniging Sliedrecht heeft Niels Mijnster zijn tweede clubkampioenschap op rij veilig gesteld. Met in het achterhoofd, dat hij aan remise voldoende zou hebben, nam hij geen risico tegen Willem Barendswaard en kon na een gelijkopgaande partij het punt delen. Met slechts 1 verliespartij in deze competitie laat Mijnster zien een terechte kampioen te zijn. De concurrentie licht echter op de loer!

Adrian op we naar plek 2?

Achter Mijnster is het nog steeds spannend. Adrian Mensing heeft de beste papieren voor de tweede plaats na mooie winst op Arjan van der Leij, terwijl William Gijsen tegen Kees Wessels niet verder kwam dan remise. Ook Peter van den Bergh heeft nog kans op het reservekampioenschap.

Dana Verheij speelde een lange partij tegen Robert van Rekom waarin Van Rekom uiteindelijk aan het langste eind trok. Johan van der Griend had in Peter Vis een taaie tegenstander, maar de dame van Vis was niet actief en dat was voor Van de Griend voldoende om de partij in zijn voordeel te beslissen.

Luana Mensing maakte een foutje tegen Joost Stoker en kon kort daarna haar koning omleggen. Jurgen de Haan kreeg Sami Al-yasin niet op de knieën en moest het punt delen.

Simon Kadijk kreeg in zijn partij tegen Jaap Euser dezelfde opening als de week ervoor op het bord. Deze keer maakte Kadijk geen fouten en schoof Euser geroutineerd van het bord. Daniël de Bruin kom zijn goede start van de vorige ronde niet prolongeren en moest in Henk Prins zijn meerdere erkennen.

Rik Versteeg kon in een snelle partij Ferhat Erdogan aan zijn zegekar binden en Stefan de Waal wist na een lange zit alsnog te winnen van Johan Gijsen.

A.s. donderdag wordt de laatste ronde gespeeld en worden de laatste prijzen verdeeld..

Dit bericht is geplaatst in Weekverslag senioren. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord