Aankondiging OKD ‘light’ 2020

Wie volgt William Gijsen op?

SLIEDRECHT – Aangezien we dit jaar geen zomerseizoen kunnen spelen, maar toch de weken tot de start van het nieuwe seizoen in september willen vullen, heeft het bestuur besloten om een ‘OKD light’ te spelen. ‘Light’ omdat we slechts 5 ronden spelen en deelname alleen mogelijk is voor leden van SV Sliedrecht en PASCAL.

De speeldata zijn 23 en 30 juli en 6, 13 en 20 augustus. Het reglement vinden jullie onderaan het artikel afgedrukt. Aanmelden vooraf is verplicht en kan vanaf heden per mail via wedstrijdleider@schakendsliedrecht.nl.

Het inschrijfgeld voor niet-leden van SV Sliedrecht bedraagt €10. Gezien de maximale capaciteit van de speelzaal kan een stop op nieuwe aanmeldingen worden gezet. Leden van SV Sliedrecht krijgen in dit geval voorrang om mee te spelen.

Wedstrijdreglement

 1. Gespeeld wordt volgens de spelregels van de Wereldschaakbond (F.I.D.E.) in de officiële Nederlandse vertaling, uitgegeven door de KNSB, laatste uitgave, voor zover in dit reglement niets anders is bepaald.
 2. Het is een speler toegestaan een mobiele telefoon of een ander elektronisch communicatiemiddel bij zich te hebben. Deze dient echter tijdens de partij uit te staan. Indien een mobiele telefoon of ander elektronisch hulpmiddel tijdens de partij aan blijkt te staan, bijvoorbeeld doordat er een geluid wordt gegenereerd, dient de wedstrijdleider de betreffende speler een laatste waarschuwing te geven. Indien nadien nogmaals een mobiele telefoon of ander elektronisch hulpmiddel van dezelfde speler blijkt aan te staan, wordt die speler gestraft met een reglementair verlies. Gebruik maken van een mobiele telefoon of ander elektronisch hulpmiddel is tijdens de wedstrijd niet toegestaan en wordt bestraft met een reglementaire nul, tenzij de arbiter anders beslist.
 3. Het speeltempo is per speler 90 minuten voor de hele partij met 15 seconden extra tijd per zet vanaf zet 1.
 4. Als een speler voor de eerste maal minder dan 5 minuten over heeft op zijn klok, dan is hij voor het restant van de partij niet verplicht te noteren.
 5. De uitslagen worden niet doorgegeven voor ratingverwerking aan de Schaakbond en FIDE
 6. De eindrangschikking wordt als volgt bepaald Meeste aantal punten
  1. Onderling resultaat
  1. Aantal gespeelde partijen
  1. Weerstandspunten
  1. SB punten
  1. Aantal winstpartijen met zwart
  1. Loting
 7. Het toernooi telt 5 ronden en er wordt ingedeeld volgens het Zwitsers systeem
 8. De spelers zijn niet verplicht alle ronden te spelen. De indeling wordt gemaakt op de avond zelf. Aanwezigheid om 20:00 (of indien al aangemeld bij de wedstrijdleider) is genoeg om ingedeeld te worden.
 9. Deelnemers wordt verzocht om zich voor de start van het toernooi aan te melden bij: wedstrijdleider@schakendsliedrecht.nl
 10. Indien een speler 1 of 2 avonden niet aanwezig is, ontvangt deze een half punt per avond. Voor meer avonden afwezig of afwezig op de laatste avond wordt geen punt gegeven
 11. Deelname aan het OKD Light is voorbehouden aan leden van Schaakvereniging Sliedrecht en leden van Pascal uit Papendrecht.
Dit bericht is geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink.

Geef een reactie