Yaro van Beest stunt in 2e ronde OKD

Stuntman Yaro in gedachten

SLIEDRECHT – In de tweede ronde van het OKD ‘light’ van Schaakvereniging Sliedrecht heeft Yaro van Beest een prachtprestatie geleverd door 1e team speler Arjan van der Leij op overtuigende wijze te verslaan. Van Beest schrok niet terug van de bijna 500 ELO punten verschil en zette een sterke partij op het bord. Ondanks goed tegenspel van Van der Leij hield Van Beest de stelling gesloten en sloeg in het verre eindspel toe.

In deze ronde speelden de winnaars en verliezers uit de eerste ronde tegen elkaar en zo kwamen enkele interessante partijen tussen sterke en minder sterke spelers op de borden. In de meeste gevallen wist de sterkere speler uiteindelijk te winnen, maar er moest soms wel voor gevochten worden.

Oud-winnaar Willem staat weer bovenaan

Zo wist Meinte Smink het clubkampioen Niels Mijnster dusdanig moeilijk te maken, dat Mijnster met remise genoegen moest nemen. Willem Barendswaard had in Gerrit de Jong een taaie tegenstander en pas ver in de partij wust Barendswaard de winnende zet te vinden.

Simon Kadijk en Kees Wessels speelden ook lang een gelijkopgaande partij en beide spelers konden in het eindspel een pion promoveren. Wessels was echter net een zet sneller en kon zo het punt bijschrijven. Ook Rik Versteeg hield het lang vol tegen Hans Klein en met tijdnood aan beide zijden wist Klein met betere zetten Versteeg door de vlag te jagen.

Peter Vis werd tegen Leo Koppelaar wat overmoedig en verspeelde zijn betere stelling. Koppelaar maakte echter geen gebruik van het ontstane voordeel en moest met lede ogen toezien hoe Vis alsnog de winst naar binnen harkte.

In de stand hebben nu 5 spelers nog de volle 100% score en zij zullen in de derde ronde onderling gaan uitmaken wie de nieuwe koploper wordt.

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink.

Geef een reactie