Fam. Klein scoort er flink op los in 3e ronde OKD

Hans won opnieuw

SLIEDRECHT – In de derde ronde van het OKD Light 2020 heeft vooral familie Klein van zich doen spreken. Opa Hans, zoon Marcel en kleinzoon Jorik waren goed voor maar liefst 2,5 punten uit 3 partijen. Nestor Hans Klein had de grootste moeite om de op papier lager genoteerde Martin Prins te verslaan. Pas in het verre eindspel sloeg Klein toe en kwam daardoor op 2 punten na 3 ronden.

Jorik won in het eindspel

Jorik wist eveneens met veel moeite de zich goed verwerende Bert Dobber te verslaan. Daardoor komt de voormalige OKD-winnaar op 2,5 punten en staat hij in de top 3, vlak achter de koplopers Tim Schakel en Peter van den Bergh.

Marcel Klein leverde eigenlijk de beste prestatie door Johan van de Griend keurig op remise te houden. Na een boeiende partij, waarin het evenwicht niet werd verbroken werd uiteindelijk de vrede getekend.

Bovenaan staan de elotoppers Tim Schakel en Peter van den Bergh, die beiden 3 uit 3 hebben gescoord. Schakel kwam in de derde ronde goed weg tegen Willem Barendswaard en sloeg vanuit mindere stelling in de counter hard toe. Van den Bergh had vrij weinig moeite om titelverdediger William Gijsen in het toreneindspel weg te tikken.

Opnieuw wist Yaro van Beest voor een stunt te zorgen door favoriet Niels Mijnster op remise te houden. Met 2,5 punten staat Van Beest ook nog steeds in de top.

Door het mooie weer werd er ook buiten geschaakt. Dat gingen vooral Jurgen de Haan, Robert van Rekom en Martijn Stoker goed af, omdat ze alle drie wisten te winnen.

De buitenspelers Jurgen en Henri

Onderaan wist Stefan de Waal een fraaie zege te boeken op Leo Koppelaar. De Waal gaat steeds beter schaken en dat levert nu al de nodige punten op.

Aanstaande donderdag heeft de vierde en tevens voorlaatste ronde plaats. Wie zal er definitief de leiding gaan nemen in deze verkorte versie van het Open Kampioenschap van de Drechtstreek?

Dit bericht is geplaatst in OKD2020. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord