Interne schaakcompetitie weer gestart

Volle bak bij start competitie

SLIEDRECHT – De interne competitie van Schaakvereniging Sliedrecht is weer gestart! En meteen met 18 partijen, zodat de Havik weer goed gevuld was. De spelers gingen er direct stevig tegenaan, en bij een paar partijen viel de beslissing dan ook pas na middernacht.

Clubkampioen Niels Mijnster had in Johan van de Griend een lastige tegenstander. Lange tijd ging het gelijk op en Mijnster moest alle zeilen bijzetten om Van de Griend tegen te houden. Pas in het eindspel, met weinig tijd op de klok, greep Van de Griend mis en kon Mijnster het punt binnenhalen.

Peter van den Bergh had net zoveel moeite met Jurgen de Haan en ook hier wist Van den Bergh pas in het verre eindspel toe te slaan. Wim Pool en Jerry van Rekom leken op remise af te gaan, maar Pool wist het pionneneindspel net iets nauwkeuriger uit te spelen en pakte het volle punt.

Nieuwkomer Arjan Kreukniet startte sterk

Nieuwkomer Arjan Kreukniet liet in zijn eerste partij bij Sliedrecht meteen zien een aanwinst te zijn. Tegen de op papier veel sterkere Arjan van der Leij wist Kreukniet met sterk spel een half punt binnen te halen.

Tim Schakel en Hans Klein speelden een lange partij waarin beide spelers kansen leken te hebben. Schakel blunderde echter in het eindspel, waardoor Klein naar de winst kon schuiven. Het was de eerste nederlaag van Schakel na 27 partijen ongeslagen te zijn geweest! William Gijsen dacht in zijn partij tegen Wout Boer lang na over de juiste voortzetting en kon door deze zet uiteindelijk de winst binnenhalen.

Dana won in rap tempo

Dana Verheij wist in het eerste partij van het seizoen al meteen te te slaan. Dit keer was Willem Barendswaard haar slachtoffer.

Stefan van der Waal gaf goed partij tegen routinier Henk van der Hoek en pas in het verre eindspel wist Van der Hoek zijn ervaring te gebruiken om Van der Waal te verslaan. Ook Johan Gijsen speelde sterk tegen Bert Dobber en had goede winstkansen. Met heel weinig speeltijd over kon Gijsen de juiste voortzetting niet vinden en moest het punt alsnog aan Dobber laten.

Ferhat Erdogan had een goede avond en wist met sterk spel Jaap Euser aan zijn zegekar te binden. Erdogan laat hiermee opnieuw zien een prima pot te kunnen spelen.

Maarten Hartkoren begon goed maar greep helaas mis tegen Arco van Houwelingen en zag het punt aan zijn neus voorbij gaan. Marcel Klein leek tegen Mark van Hulst een pion achter te komen, maar kreeg hierdoor zelfs beter spel en kon langzaam naar de winst schuiven.

Leo Koppelaar werd door Rik Versteeg aardig in het nauw gespeeld en moest stevig in de verdediging. Versteeg hield de druk er echter goed op en kon dan ook het punt bijschrijven.

A.s. donderdag wordt de 2e ronde gespeeld.

Dit bericht is geplaatst in Senioren. Bookmark de permalink.

Geef een reactie