Kampioen onderuit

Wim Pool verraste de titelverdediger

SLIEDRECHT – In de tweede ronde van de interne competitie van Schaakvereniging Sliedrecht is clubkampioen Niels Mijnster afgelopen donderdag hard onderuit gegaan tegen oud-kampioen Wim Pool. In een moeilijke partij ging het lang gelijk op, maar in het eindspel wist Pool, met meer tijd en materieel voordeel, het punt binnen te halen.

Opnieuw een groot aantal partijen; 38 schakers, waaronder 2 nieuwe spelers, gingen op 19 borden de onderlinge strijd aan. En ook deze ronde werd een aantal partijen pas aan het einde van de avond beslist.

Dana Verheij kon haar tweede punt van dit seizoen bijschrijven. Hans Klein was dit keer haar slachtoffer en verbruikte veel tijd in zijn poging de aanval af te slaan. William Gijsen voegde zich bij Pool en Verheij tot de top 3 na knappe winst op Robert van Rekom.

Teunis den Rooijen speelde sterk

Teunis den Rooijen en Arjan van der Leij speelden een spannende partij waarin Den Rooijen aan het langste eind trok, al konden beide spelers niet zo snel terugvinden waar het mis was gegaan. Wim Hokken was als vanouds in vorm en wist binnen 15 zetten van Kees Wessels te winnen.

‘Reuzendoder’ Jurgen de Haan liet weer eens van zich spreken door tegenstander Johan van de Griend in een aanvallende partij mat te zetten. Jorik Klein had iets minder tijd nodig en schoof Arjan Kreukniet geroutineerd van het bord.

Marcel Klein kon zijn goede vorm van vorige week voortzetten en wist aanvallend te winnen van Arco van Houwelingen. Henk van der Hoek houdt ook nog een 100% score door een achteruit schakende Peter Vis te verslaan.

Nieuwkomer Joshua Koers liet zich meteen van zijn goede kant zien en schoof routinier Henri Hartog van het bord. Louis Liu kon in zijn eerste partij geen potten breken en moet tegen Yaro van Beest helaas opgeven.

Stefan de Waal won keurig in het eindspel

Simon Kadijk had in zijn quarantaine tijd wat kunnen oefenen en kon tegen Leo Koppelaar zijn eerste punt binnenhalen. Mark van Hulst zag tegen Maarten Hartkoren een stuk van het bord verdwijnen en moest al snel daarna opgeven.

Stefan van der Waal speelde het eindspel tegen Cees Moes slim uit en wist met een vrijpion de partij in zijn voordeel uit te spelen.

A.s. donderdag wordt de 3e ronde gespeeld.

Dit bericht is geplaatst in Weekverslag senioren. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord