Gabriel van Valen slaat toe bij jeugd snelschaken

Volle bak bij snelschaakavond

SLIEDRECHT – Op een mooie donderdagavond (10 september 2020) wordt er bij de buren van Korfbalvereniging Sliedrecht veelvuldig gescoord. Maar niet alleen bij de korfbal was het raak. Ook de snelschaak ronde leverde veel mooie (doel)punten op! Vooral nieuwkomer Gabriel van Valen is niet te stoppen in groep 2, na twee snelschaakavonden staat hij trots bovenaan in deze groep.

In groep 1 werd druk gestreden om de koploperspositie over te nemen. Uiteindelijk was Barend van Dieren (ingedeeld in de sterkste groep) de gedoodverfde titelkandidaat toen de stofwolken waren opgetrokken. Met 3,5 punt uit 4 partijen mag hij de toenemende druk voelen om zijn naaste belagers van zich af te houden; “Parijs is nog ver”!

Indeling van de avond per groep

Als naaste belagers zijn vooral de ‘J’s in de achtervolging. Wat te denken van Jelle Peursem (3 uit 4), Joas Berkouwer (3 uit 4) en Jurrian Verweij (4 uit 4!). Enkele plaatsen lager op de ranglijst zien we de volgende ‘J’s al opstomen; Julian van Dieën (2 uit 4) en Jasper van Wijngaarden (2,5 uit 4).

Praktische toepassing van kennis

Naast al het schaakgeweld met fanatieke partijen wordt er tussendoor ook veel uitgelegd en geleerd. Zo legt jeugdleider Jurgen de Haan op een bord uit hoe je het snelste (zonder ‘pat’) mat kunt zetten met alleen dame en koning. Naast het spelen van snelschaak en de reguliere competitie hebben we als schaakvereniging ook tot doel om de jeugdschakers steeds beter te laten worden. Zo is er het ‘stappenprogramma’ (complimenten voor Joas, Jurrian en Roël, die elke week hiermee aan de slag zijn en binnenkort hun opwachting voor examen stap 2 kunnen gaan maken), maar ook de individuele lessen. Maak hier gerust gebruik van!

Dit bericht is geplaatst in Weekverslag jeugd. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord