Willem Theunisse koploper interne competitie bij de jeugd

Willem, koploper met 6 uit 6

SLIEDRECHT – Willem Theunisse gaf in de interne competitie bij de jeugd van Schaakvereniging Sliedrecht van groep 1, die 24 namen telt, geen krimp en bracht Barend van Dieren zijn eerste nederlaag toe en liet ook Joas Berkhouwer kansloos. Dat Theunisse, regerend kampioen, zijn titel weer wenst te prolongeren blijkt duidelijk uit zijn score van 6 uit 6.

Jurrian, met oogstrelend spel naar 5,5 uit 6

Is er dan niemand die hem zou kunnen afstoppen? Het antwoord is bevestigend en is het duidelijk dat ook Jurrian Verweij in topvorm verkeerd. Hij speelde tot nu toe 5,5 uit 6 bij elkaar, slechts een half puntje minder dan Theunisse, en staat met een ongeslagen status op een ongedeelde tweede plaats. Vooral het oogstrelende spel van Verweij viel op.

Hierna volgt op de derde plaats Barend van Dieren met 5 uit 6 en wordt hij gevolgd door Niels Theunisse die met een wedstrijd minder op 4 uit 5 staat. Vijfde is Sven Langstraat met 4,5 uit 6.

In de tweede groep, bestaande uit 12 deelnemers, zijn nog niet zoveel partijen gespeeld. Hier hebben Lieke de Rover en nieuwkomer Jona een score van 1,5 uit 2 opgebouwd, terwijl Milan Kanthasamy en Gabriel van Valen een 100% score hebben met 1 uit 1. Hier was te verwachten dat Van Valen, die zich ook vorige week met snelschaken van zijn beste kant liet zien, zich in de top van groep 2 zou gaan nestelen.

Dit bericht is geplaatst in Weekverslag jeugd. Bookmark de permalink.

Geef een reactie