Dana Verheij eindigt in de middenmoot tijdens EK Online Jeugd

Ook dit seizoen doet Dana Verheij mee aan de Europese kampioenschappen voor jeugdspelers. Dit keer niet face tot face, maar online. Dat is weer wat anders, maar gezien de ervaringen van het afgelopen Corona-halfjaar, is het via een beeldscherm al gemeengoed geworden en zeker de jeugd weet daarmee uitstekend om te gaan. Maar liefst 600 jeugdspelers uit maar liefst 31 landen hebben afgelopen weekend in leeftijdsgroepen om de Europese titels gespeeld.

Dana, de Sliedrechtse troef

De 13-jarige Dana is de laatste jaren als een komeet omhoog geschoten en heeft zich zelfs bij Schaakvereniging Sliedrecht in het eerste team gespeeld. Tijdens het EK speelde ze mee in de meisjes leeftijdsgroep tot en met 14 jaar.

Van 18 tot en met 20 september aanstaande vlogen de stukken niet over het bord maar over het scherm.

Het was voor Dana vooral de eerste 2 dagen wennen aan de nieuwe manier van op hoog niveau online een toernooi spelen. Na een moeizame start wist ze vooral op de slotdag hard toe te slaan. Met uiteindelijk 5 punten uit 9 partijen eindigde Dane op een verdienstelijke 38e plaats van 89 deelnemers. Natuurlijk was er op meer gehoopt, maar vooral de slotdag geeft vertrouwen voor het komende seizoen.

Klik hier voor de eindstand in de G14-categorie.

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink.

Geef een reactie