Ferhat Erdogan vluggert naar winst

Ferhat won zeer fraai

SLIEDRECHT – In de 4e ronde van de interne competitie van Schaakvereniging Sliedrecht van afgelopen donderdag wist Ferhat Erdogan in een zeer korte partij Bert Dobber te verslaan. Erdogan ging voortvarend van start en schoof zijn stukken in vlot tempo naar voren. Routinier Dobber merkte de aanval te laat op en moest op de 15e zet lijdzaam toezien hoe Erdogan met een mooie combinatie van paarden en loper een matnet had geweven.

Er werden deze ronde maar liefst 22 partijen gespeeld en hierdoor rolden een aantal leuke paringen uit de hoed. Zo trad Yaro van Beest aan tegen routinier en oud-kampioen Hans Klein. Van Beest heeft al vaker laten zien niet bang te zijn voor sterkere tegenstanders en ook deze partij wist hij met sterk aanvallend spel winnend af te sluiten.

Henk stuntte tegen Wim Pool

Wim Hokken behoudt de koppositie door jeugdtalent Joshua Koers te verslaan en daar de achtervolgers niet verder kwamen dan remise, neemt Hokken afstand van de nummer twee, Wim Pool. Pool kwam tegen Henk van der Hoek goed weg met remise.

Simon Kadijk had twee tegenstanders: Dana Verheij en de klok. Tegen beide had hij geen verweer en moest zijn koning omleggen.

André van Dieën moest aantreden tegen Peter van den Bergh en hield het lang vol. De routine van Van den Bergh besliste in het eindspel echter de partij. Ook Joost Stoker stribbelde lang tegen tegen Arjan van der Leij, maar moest ook in het eindspel zijn koning omleggen.

Peter Vis leek op weg naar winst tegen Jurgen de Haan, maar miste de juiste voortzetting en zag het punt aan zijn neus voorbijgaan. Louis Liu strafte het stukoffer van Henk Prins af en voor de tweede week op rij moest Prins het punt aan zijn tegenstander laten.

Mike Boom startte voortvarend, maar speelde te snel tegen Jerry van Rekom en zag daardoor zijn stelling instorten. Leo Koppelaar kon geen vuist maken tegen Johan van der Griend en ook hier konden de stukken weer snel in het doosje.

Tim Schakel moest tegen Johan Gijsen goed opletten. Gijsen speelde verrassend sterk, maar verbruikte veel tijd, wat hem in het eindspel de overwinning kostte.

A.s. donderdag wordt de 5e ronde gespeeld.

Dit bericht is geplaatst in Weekverslag senioren. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord