Vincent Langstraat slaat slag in snelschaakcompetitie

Vincent (voorgrond), op deze foto als kopman van Sliedrechts viertal

SLIEDRECHT – Jeugdtalent Vincent Langstraat scoorde afgelopen donderdag een 100%-score in de snelschaakcompetitie. Met sterk spel veegde hij 4 directe concurrenten aan de kant. Met 13,5 punten uit 16 ronden verstevigt Vincent definitief zijn topnotering.

Ondanks het slechte weer wisten 25 jeugdspelers de weg naar speellocatie De Havik te vinden. Het was een speciale avond, omdat de 4 speelronden een verplichte opening kenden. Alle jeugdspelers openden daarom met Damegambiet; Chigorin-variant (ronde 1), Caro Kann; Doorschuifvariant (ronde 2), Engels; Symmetrische variant (ronde 3) en Reti; Nimzowitsch-variant (ronde 4).

Ook Joas Berkouwer en Theo Theunisse gaven een vervolg aan hun goede scores van de afgelopen weken. Jaimy Bakker scoorde 3,5 uit 4 en heeft daarmee de weg naar de top weer hervonden. Zie hier de nieuwe tussenstanden.

Dit bericht is geplaatst in Weekverslag jeugd. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord